Ta bort stygn

Dagen för att ta bort stygnen på Rose har anlänt… Inget som vi har sett fram emot. Inget som Rose kommer att gilla eller fogligt gå med på.

Jag passade på att fånga in henne när hon var på ett bra ställe i boxen, för att undvika så mycket stress och panik som möjligt. En rädd katt gör allt för att fly undan och om man inte är med då klättrar de som en apa över väggarna. När man får tag i katten skriker de oftast hjärtskärande. Alla andra katterna i katteriet blir också rädda och tror att jag dödar deras kompis. Ingen hit om det är fler som ska fångas in för att till exempel vaccineras.

Jag fick ett bra grepp om Rose på en gång. En haranga av svärord och mordhot spottade hon ur sig samtidigt som hon försökte komma loss, men hon satt fast i mitt grepp. Då satte paniken in istället och hon kissade på sig. Jag höll bara kvar mitt fasta grepp och hon blev passiv. Jan kunde ta stygnen på magen, utan fara för sitt liv.

När vi var klara släppte jag ner henne på en av hyllorna. Hon stirrade ilsket på mig, som bara Rose kan. Grodorna fullkomligt hoppade ur munnen på henne och samtidigt som hon pekade finger åt mig. Det kommer ta ett tag innan hon vill bli kompis med mig…

Cecilia och Rose

 

Efter någon timma hade hon varvat ner helt och sov så sött i en elementbädd.

Rose

 

Tills hon märkte mig…

Rose

 

På eftermiddagen kom vi på Rose med att brottas med Roland. De hade jätte roligt!

Roland och Rose

 

Tills hon märkte mig…

Roland och Rose

 

Tyger har flyttat till sitt nya hem idag. Han har bott på katthemmet i fyra dagar.

Dagny och Tyger

 

Killen är en riktig stor katt! Han är maffig! Är man stor måste man vara snäll heter det väl, och det är han. Jag har inte ens sett en rynka i pannan. Han har ett mycket bra temperament. Han pratar en del också. Speciellt när han vill beställa mat 🙂

Killen

 

Några fler hyllor har blivit klara idag.

Hyllor

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670