Tävling – Höj kattens status!

Leta reda på en så gammal bild som möjligt på din katt/katter tillsammans med en eller flera familjemedlemmar eller bara katten på sitt favoritställe. Försök sedan återskapa bilden i nutid. Alltså rigga katt och människor, så att bilden i nutid blir så lik den gamla bilden som möjligt. Se exemplet nedan. Tiden som förflutit mellan bilderna är inte det viktigaste, utan att du återskapar något från din katts liv.

Skicka båda bilderna till info@kattcenter.se senast den 10 maj 2015 med ditt namn och kattens/katternas namn, samt när(år) och var bilderna är tagna.
Vinnarna och alla bidrag kommer att avslöjas när vi har öppet hus 30-31/5 och efter det här på bloggen. Här kan du skriva ut tävlingen om du vill sätta upp ett anslag.

Figaro och Cecilia 2003 VS Figaro och Cecilia 2014

Figaro och Cecilia 2003 vs 2014
Figaro och Cecilia 2003 vs 2014

 

Höj kattens status!

Vi får ofta samtal om katter som behöver nya hem på grund av olika anledningar… Och att avlivning är det enda alternativet för katten om det inte går att dumpa den kostnadsfritt hos ett katthem.

Idag är katten ett djur, som fortfarande har ett mycket lågt värde för en del människor. Den får föröka sig fritt, så det finns fler katter som behöver hem än det finns hem att erbjuda. Det är därför lätt att skaffa en katt. De som har ”fått” kattungar är bara glada att bli av med dem. De är därför tyvärr billiga att införskaffa och det gör att man gör det utan större eftertanke. Och när det inte passar längre kan man lätt kasta bort katten, eftersom den inte hade något värde till att börja med. Nu vill jag inte dra alla över en kam, för det gäller absolut inte alla kattägare! Avlivning är det vanligaste sättet att göra sig av med en oönskad katt. Vill man inte lägga ut en tusenlapp på en human avlivning, så är det många katter som skjuts eller dödas på långt hemskare och plågsammare sätt. Vill man inte avliva katten, men vill bli av med den, så är det en del som åker ut på landet/skogen och bara släpper ut katten…

På katthemmet får vi höra de mest konstiga anledningar till att man vill göra sig av med sin katt. Det vill vi ändra på! Katten har ett värde! Det är en värdefull familjemedlem, som ska få leva med sina människor tills den går ur tiden. Ibland förlorar vi dem alltför tidigt på grund av sjukdom eller olyckor. Men de har ett värde!

Det du kan göra för att höja kattens status:

  • Ta inga kullar på din honkatt.
  • Kastrera din katt när den är 6 månader
  • Id-märk den med chip och tatuering, samt registrera uppgifterna i SKK-register
  • Vaccinera din katt
  • Försäkra din katt!

 

Vinnare presenteras på öppet hus 30-31 maj:

1:a pris –
Klätterställning värde ca 2 000 kronor – Norrtälje Kattcenter som sponsrar.
Klöspelare för väggmontering 194 cm Beige/Brun.

Klätterställning
Klätterställning

 

2:a pris – Helgövernattning för en katt på Norrtälje Kattcenters pensionat.
Värde 735 kr.

Norrtälje Kattcenter
Norrtälje Kattcenter

 

3:e pris – Presentkort i lilla kattbutiken, värde 300 kr. Norrtälje Kattcenter som sponsrar.

4:e – 5:e pris – Presentkort i lilla kattbutiken, värde 100 kr. Norrtälje Kattcenter som sponsrar.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670