Tillökning…

När Lotta öppnade imorse upptäckte hon att det hade blivit tre katter fler än det hade varit när vi nattat dem kvällen innan… Vi är inte säkra på vem det är som har fött, för att ungarna låg utspridda lite överallt i boxen och ingen mamma såg till dem. Vi är hyfsat säkra på att det är Astrid som är mamman. Vi misstänkte att hon kunde vara dräktig, men hon såg inte ut att vara så långt gången. En kattunge låg kvar med sin moderkaka och var död, men de andra tre var torra och rengjorda trots att de var utspridda.

Tre nyfödda

 

En av det lite äldre kattungarna såg något förvånad ut när de nyfödda letade efter tutte… 

Oj, oj, vad göra?

 
De nyfödda fick lite stödmatning under dagen.

Mums!

 

Det är två hanar och en hona. Alla små. Mindre än nyfödda brukar vara, men de är pigga och mår bra. Återstår att se om mamma Astrid intresserar sig för dem eller om jag får agera amma. Hon är skygg och är ängslig när vi är i lokalen, men hon är också väldigt ung och förstföderska. Det var nog därför som ungarna var födda på olika ställen.

Svarta hanen väger 80 gram
Röd tigrerade hanen väger  75 gram
Röd tabby honan väger 65 gram

De har legat på en värmeplatta tillsammans med de andra. Mamman till de lite äldre kattungarna har intresserat sig för de små, men de är för stor åldersskillnad mellan dessa och hennes egna för att de ska kunna snutta på henne.

Stora familjen

 

Johanna har varit här och hjälp till idag.

Johanna matar de nyfödda

 

Markus, en ur trettongruppen, har blivit adopterad och flyttat idag. Han kommer att bo med en annan liten upphittad vildkattsunge.

Markus

 

Lenita har blivit tingad. Hon flyttar om en vecka. Hon blir innekatt på Lidingö tillsammans med en 7-årig hankatt.

Lenita

  

Sponsorsakerna från Royal har kommit idag. Det blir jätte fina priser. Bland annat en mjuk utställningsbur, ett stort paraply, bollbana/leksak och matskålar.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12