Tofta till veterinären

Vi fick en tid åt Tofta hos veterinären på eftermiddagen. De såg genast att något var fel och de tog blodprov på henne. Det visade sig att Toftas njurar är dåliga. Hon har fått vad man kallar för en njursvikt. Varför hon fått det kan man inte svara på, men de trodde att Tofta kunde vara mycket äldre än vi uppskattat tidigare. Hon har sakta blivit förgiftad av urinämnet som normalt ska kissas ut, men de blir kvar i blodet när njurarna inte kan rena det.

Vid njursvikt smyger sig vanligtvis symtomen på under en längre tid. Typiska symtom som djurägare brukar notera är att katten magrar, dricker och kissar mer, äter mindre och sover mer.

Vid undersökning märker man uttorkning, dåligt hull och muskelmassa, matt och tovig päls, bleka slemhinnor, dålig andedräkt, knöliga och oregelbundna njurar.

De gav henne dropp eftersom hon var uttorkad. Hon kommer att få äta specialmat framöver, som är snällt mot njurarna. Jag hoppas att vår Tofta ska pigga på sig nu. Om njurvärdena fortsätter att stiga ser prognosen dålig ut tyvärr.

Räkningen gick på 4 677 kr.

Tofta

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670