Trio söker hem

Oranj och Väskan kom till oss för att bo på pensionat tillsammans med en tredje kisse, Molnet, men det slutade med att ägaren inte kunde hämta dem och katterna övergick till katthemmet för att hitta ett nytt hem åt dem. 

Efter en tid på katthemmet blev Molnet snabbt väldigt dålig och det visade sig att han hade akut njursvikt och han fick somna för att det inte gick att göra något för honom.

Oranj och Väskan har fortsatt hålla ihop och de fick en ny rumskompis, Mio, som fungerar otroligt bra ihop med dem. 

Oranj har haft problem med ett öra senaste tiden. Det visade sig först som en öroninflammation som vi behandlade, men den kom snabbt tillbaka. Nya prover och vi provade en ny medicin, vilket gjorde Oranj bra ett tag, men sedan blev han kladdig i örat och vi gick börja om. 

En polyp hittades och den togs bort för drygt en vecka sedan. Vi fick provsvaret i veckan och det visade sig att den var elakartad… Det skulle i princip gå att operera bort tumören, men det skulle innebära en mycket stor operation där hela örat, hörselgång, hörselorganet och kringliggande vävnad skulle tas bort… Att säga att det är halva huvudet som ska opereras bort är att ta i, men det är snudd på!!

En mycket stor och riskabel operation för en 12-årig katt, som om även om operationen skulle gå bra kanske ändå inte får bort hela tumörvävnaden. Tiden efter operationen skulle vara mycket tuff och smärtsam. Vi har därför, tillsammans med veterinären, beslutat att inte utsätta Oranj för det eftersom utsikten är dålig trots operationen. 

Oranj mår bra just nu. Han får smärtlindring och är pigg och gosig. Vi söker därför ett hem som letar efter två katter, Väskan och Mio, och kan tänka sig att ta hans om Oranj hans sista tid som vi inte alls vet hur lång den är. Kan vara några månader eller ett år. Inget som går att förutse. 

Väskan är väldigt bunden till Oranj, samtidigt som hon inte vill vara ensamkatt. Mio har vuxit in i konstellationen och de tycker om alla om varandra. När den dagen kommer när Oranj måste tassa vidare skulle det vara härligt om tjejerna fick fortsätta hänga ihop.

Mio, Väskan och Oranj
Mio, Väskan och Oranj

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21