Trixie flyttar

Idag blev Trixie hämtad. Hon blir innekatt hos en barnfamilj i Stockholm och kommer att få vara utekatt på landstället. Trixie har bott på katthemmet i 186 dagar.

Den nya transportburen var väldigt intressant tycket rumskamraterna.

Alla kollar in buren

 

Mona-Lisa och Capris kollar läget inuti transportburen.

Mona-Lisa och Capris

 

En svart katt lade sig bekvämt tillrätta inne i transportburen. Matte sa: Vad bra att hon gillar buren 🙂 Men nu såg jag som tur var att det inte var Trixie som låg inne i buren… Det var Amazon som testade utrymmet! Kanske var det hennes plan. Att sno Trixies plats och åka iväg till ett nytt hem istället.

Amazon och Robin

 

Till slut fick vi in rätt katt i transportburen och sen bar det av för Trixie till sitt nya liv i Stockholm.

Matte och Trixie

 

Jag skulle fylla på med torrfoder och tog hinkarna med mig ut. Jag lämnade skåpet öppet och när jag kom tillbaka någon minut senare, så låg det flera små matburkar på golvet. Jag tänkte inte så mycket på det, utan plockade in dem igen. Katterna är nyfikna och hoppar in i skåpen när de är öppna. Inte så konstigt om några burkar välte ut.

Det visade sig senare att det var Amazon som ägnade sig åt att förse sig själv med lite smaskig frukost.

Amazon

  

Medan jag höll på och städade så lade sig Ralle tillrätta mycket bekvämt i en trave rena toalådor och ville inte flytta på sig när jag var klar och det var dags att gå in till sig igen. Jag ville inte dra och slita i honom för mycket nu när han har ont i kroppen allt…

Ralle

 

Han fick helt enkelt sin nya sköna säng med sig hem…

Ralle

 

En av de blyga kattungarna börjar bli mer och mer nyfiken. Hon studerar oss intensivt när vi jobbar. Klappa får man dock inte än.

Nyfiken

 

Två nya tjejkompisar. Efter lite ommöblering har Soda och Doris börjat kampera i samma gömme.

Soda och Doris

 

Den här lämnades in på den allra första loppisen vi hade och jag norpade den genast ner till katthemmet. Den används flitigt varje dag. Den är suverän att skopa kattströ med när vi laddar toalådorna. Jag vet att min mormor hade mängder av sådana ute på sitt sommarställe när jag var barn. Jag har inte sett att de går att köpa någonstans. Inte i de butiker jag har varit i alla fall. Är det någon som har en som vi kan få? Eller kanske kan tipsa om vart man kan köpa en? Det skulle vara jätte bra att ha en inne i karantän också när vi ska hälla upp strö.

Skopa

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670