Tur helt klart!

Som svar på Lottas fråga om veckodagens datum. Jag som fyller år på fredagen den trettonde ibland tycker att det är en riktigt bra dag och svarta katter har vi gott om. Det blir som man gör det.

Willis

 

Willis är en kille som vill ha sällskap. Han skriker så fort vi sätter nyckeln i låset på morgonen och vill vara med oss. Han ger sig inte heller. Klart han är ju en bäbis och hans rumskompis är inte den roligaste i hans ögon. När han fått komma ut i köket blir han nöjd. Han lade sig till rätta på en av stolarna efter att han ätit frukost.

Willis

 

På förmiddagen kom Rocco förbi, som är vår Eddies nya kompis, för att bli av med lite tovor. Han är en Maine Coon.

Rocco

 

Jag kammade igenom honom. Fick bort en mängd lös underull och kunde borsta ut tovor som var på gång att bildas. De tovor som inte gick att borsta ut attackerade jag med saxen. Magen fick bli rakad.

Cecilia, Rocco och matte Iréne

 

Willis var med hela tiden under bordet.

Willis

 

Det blev en liten extra Rocco som fick följa med hem i en påse. Det skulle bli hantverk av pälsen 🙂

Rocco

 

En laddning servetter med katter på kom idag med posten.  Jag hade beställt dem av en kvinna som säljer servetter till bland annat decoupage på tradera. Jag kontaktade henne direkt och frågade om vi kunde få köpa en av varje som hon hade med katter på till ett bra pris. Hon hade många med katter på. 70 st närmare bestämt. Med porto fick jag betala 388 kr. Detta kommer räcka till mängder av ljus, tändsticksaskar, spishanddukar och annat som Lotta och jag kan hitta på till förmån för katterna.

Willis, Jan och Lotta

 

Eva, en av våra volontärer, hade med sig ett stenljus idag. Den kommer att omvandlas till en katt och säljas till förmån för katterna 🙂

Stenljusstake

 

Råttfamiljen anlände sent under eftermiddagen till katthemmet.

Småttingar
 
 
En av småttingarna
 
En av de vuxna

 

Jag kunde inte låta bli att sätta upp två av servetterna i katteriet. Jag älskar den här med kattmamman och alla bäbisarna i barnvagnen 🙂

Blåa båset

  

Stora oranga båset

 

Den här sparar jag tills vi målat klart där vi förbereder maten och då ska den hamna där på väggen.

Mat-tanten

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670