Två flyttar

Vi hade en visning av Emil idag. Det var ett par som var här och hälsade på när vi hade öppet hus. De var nere och tittade på Emil flera gånger. De bokade in en tid för att kunna träffa honom på riktigt och de ville även adoptera en av hans styvbarn.

Det blev väldigt svårt att välja bland alla fina kattungar i trettongruppen. Visst har några flyttat, men de vimlar av dem runt benen när man släpper ut dem. Till slut blev det i alla fall Festis som fick flytta med till villan i Vallentuna. Emil har varit hos oss i 125 dagar och Festis i 112 dagar.

Vi kommer sakna vår super-pappa!

Emil med sins barn

  

Jag har vaccinerat och id-märkt de nya kattungarna från Edsbro som sitter i karantän. De fem första gick väldigt bra att både ge vaccinering och chippet. De tyckte inte att det var jätte kul precis, men de satt stilla och var oerhört duktiga. Sedan skulle jag börja med de andra fyra som kom in nu sist och den första gick ganska bra. Den var lite rädd och fräste först. Slog mot mig med tassen. Det blev inte mer än så, men när jag skulle ta en blyertsgrå hona, så blev hon jätte rädd. Jag fick ett bra tag i nackskinnet. Hon började då skrika. Jag kunde inte släppa henne av två anledningar. Jag måste vaccinera henne och om jag släppte henne skulle jag inte få tag på henne och den andra anledningen är att jag inte ville att hon ska lära sig att det beteendet gör att hon kommer loss.

Tyvärr skrek hon som om jag höll på att döda henne och det skrämde upp alla i hela karantänen. Efter 10 sekunder någonting, kändes som en evighet, slutade hon att skrika och jag kunde klappa henne och prata lugnt innan hon fick sin vaccination och sitt id-chip. Vi pratade en stund till och hon lugnade ner sig. Klart att jag inte kommer vara poppis på ett tag, men jag har skinka som jag fick av Rödings nya matte som jag tänkte muta in mig med 😉

Exa, Elina och Ericha
Elias, Ellie och Eddie
Emmet - busungen uppe på skåpet

 

Sen är det de två lite äldre kattungar som vi fick in från en gård i Husby som också vaccinerats och id-märkts idag.

Jonna och Jones

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12