Två kattungar flyttar

Lasse och Lee har flyttat till sina respektive nya hem idag. Lasse kommer att heta Hubert och Lee blir en Gizmo.

Killarna tränar skrämselteknik på varandra

 

Alladin mår inte bra. Han har haft flera epileptiska anfall och de blir allt kraftigare och kommer tätare. Han kräks ofta när han sover och han verkar inte alls medveten om det själv. Han går glatt och äter i matskålen. Han har även frånvaroepisoder. Vi får höra med veterinären på tisdag vad vi ska göra.

    

Roland mår heller inte bra. Hans öra läker, men det vätskar mycket. Han ligger hela tiden och sover och ser ledsen ut. Han får smärtlindring, så han har inte ont. Han försöker inte gömma sig heller när jag kommer in och ska ge honom medicin, vilket han har gjort hela tiden trots att han är den snällaste att ge piller till. Klart att det inte är det roligaste… Han får alltid godis efteråt. Men jag tror inte att vår operation lyckades. Han mår sämre nu än innan verkar det som… Suck! Svåra beslut framöver misstänker jag… Får ha en diskussion med Carl-Petter på tisdag när han kommer hit.

Roland

  

Crille har börjat blomma ut på riktigt. Han är jätte nyfiken och kelig. Jag kan lyfta honom utan problem och pussa på honom. Han är väldigt villig 😉

Crille

 

Vi fick akut in en kattmamma idag med en unge. Hon hade tre kattungar, men två var döda. Hon har fött dem under en veranda i Bergshamra. En mår bra trots allt. En liten hane på 8-10 dagar. Han döptes Rango och mamman till Kiara av de som hittat dem.

Kiara

 

Ingen glasmästare igår eller idag, men imorgon blir det på eftermiddagen har de lovat. Jan fick åka in och hämta list för att förbereda och göra så att arbetet går fortare imorgon.

Jan sätter upp lister

 

Jag har i princip hunnit göra klart fogningen. Det har i snitt gått åt två tuber per bås, men det blir så tätt och fint och framför allt hygieniskt. Det går inte fort, för jag blir avbruten hela tiden av telefonsamtal och hundar som ska rastas och det ska städas hos djuren osv. Imorgon hoppas jag kunna hinna göra en strykning i de första båsen där fogen har torkat, men man vet aldrig i förväg hur hektisk dagen kommer att bli.

Blivande karantän

 

13-kattungarna fick kycklingfärs idag till kvällsmat. Det är rent kycklingkött som är finmalt och fruset. (Serveras upptinat så klart.) Det är egentligen “hundmat”, men det vet ju inte katterna 😉

Gissa om det var smaskens!!

Kalaskyckling

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670