Ute på grönbete

Jag skulle gå och släppa ut Zelma för att kissa. Dragan bestämde sig för att följa med ut och ta en titt. Han gick inte mer än 10 meter från dörren. Han nosade lite och gick ett varv innan han bestämde sig sedan för att gå in igen efter bara några minuter. (Man kan ju inte gå för långt från maten!)

Dragan

 

Det var inte det lättaste att städa idag… Alla kattungarna var på dammsugaren och skulle busa med den. När jag sedan dammsög kom de i vågor och skulle attackera munstycket när jag svepte med det fram och tillbaka. Likadant med moppen. Jätte roligt att jaga den!

Busiga kattungar

 

Men det gör också att man blir man väldigt trött…

Trötter

 

Jag funderar på varför katterna alltid måste gå på toa precis när man håller på och gör rent lådan…?

Tre på toa

 

Jag gjorde rent såret på Mona-Lisas tass igen idag. Det ser bättre ut, men inte bra. Ett litet tåben lossnade… Mona-Lisa märkte inget.

Tåben

 

Jag fick ett samtal från en mycket ledsen matte idag. Det gällde vår Andy. Matte hade blivit sjuk och skulle opereras. Det skulle göra att hon inte kunde sköta honom på bästa sätt och hon kunde därför inte ha kvar honom. Vi finns alltid kvar och hjälper våra katter efter det att de flyttat till sina nya hem. Andy är därför välkommen tillbaka.

Andy var en av tre syskon som lämnades i en transportbur på katthemmets trappa för ett år sedan.

En liten Andy

 

Vi fick in en kastrerad hankatt idag, som inte är id-märkt. Han har vistats sedan i vintras i olika lador runt Sätuna. Ingen granne känner till vart han kommit ifrån.

Svenne

 

Jag tog emot ett samtal om en mager och uttorkad kattunge som hittats i Rimbo i helgen. De som hittat den kommer att mata den och komma in med den till katthemmet imorgon. 

Jag har också skapat en ny plats på bloggen för bortsprungna katter. Du ser den högst upp i höger spalten.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12