Vad finns bakom dörren?

De blyga killarna Robin och Max var väldigt nyfikna idag och höll sig nära oss när vi städade.

Robin

 

Efter en stund var det något bakom dörren som intresserade herrarna. Vad var det som fanns därute?

Max och Robin

 

Det fnyser och gnyr utanför… Vågar man verkligen sticka ut tassen, som Max gör? Nu krafsar det på dörren också! Vi nöjer oss nog med att titta lite i glipan… en mörk siluett är allt vi kan se…

???

 

Vi tar såsmåning om mod till oss och öppnar dörren lite för att kunna titta efter…

Zelma?!

 

En liten semla som vill vara med oss, men det får hon inte just nu.

Hon sitter kvar och lockar till sig fler kissar med sina suckar och pip.

Andy och Capris

 

Jag fick ett mail idag från någon som höll sin identitet anonym så klart. Mailet är så löjligt att det inte är något att bry sig om och som åker direkt i papperskorgen, men jag tänkte ändå ta med det här för att visa vilka idioter till människor det finns i ett land som Sverige, som fortfarande ser katten som ett djur utan värde och tyvärr så är det ju några stycken…

“ni är ju för fan dumma i huvudet 1200kr för en sketen katt som alla andra skänker bort inte undra på att ni har massa katter kvar”

Det är ju just sådana stackars gratiskatter, som med stor sannolikhet inte blir kastrerade, vaccinerade eller id-märkta och som också sen kastas bort när de inte är små och söta längre. Som antagligen kommer att föda flera kullar med kattungar som man skänker bort, kastar i golvet när de är nyfödda eller så växer de upp som hemlösa katter.

Under 2011 var det 177 personer/familjer som tyckte att det var helt okej att betala 1200 kronor för en katt. Fortfarande väldigt billigt, men dessa katter har efter sin trista start i livet hamnat i bra varaktiga hem.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12