Vanvårdad varelse

Vanvårdad varelse närmar sig ytterdörren – då ser djurvännen vad den bär på och slår larm omedelbart.

“Tovig” katt…

Tyvärr får man då och då läsa om hur husdjur far illa i samband med att dess ägare inte kan ta hand om dem. Även om man kanske jättegärna vill ha ett husdjur så är det inte säkert att man är lämpad att ha och sköta om det.

Då och då får man läsa om katter och hundar, som det oftast handlar om, som hamnat i en sån situation. Det är så klart alltid lika tragiskt när det händer, men så pass vanvårdad som katten Sinbad var när han hittades… Ja, det tror jag då att jag aldrig har sett tidigare!

Sinbad ska ha bott hemma hos sin ägare, en äldre man som inte klarade av att ta hand om honom. Men i stället för att be om hjälp så fick Sinbad leva kvar hemma hos mannen. Tiden gick, och Sinbad behövde verkligen en ägare som kunde ta hand om honom. Till slut såg han ut så här:

Hos veterinären
Hos veterinären

Det var Anti-Cruelty Society som fick in ett samtal med tips om en vanvårdad katt i december 2016, vilket även Western Journal rapporterat om.

När de kom till mannen chockades de av synen.
Katten hade över två kilos extra päls.

Det såg ut som om katten gick och drog på en stor, gammal matta…
”Vi fick ett samtal om en katt som bodde med en äldre herre och som såg ut som att ”dra en matta.” Mannen kunde inte ta hand om sig själv, så det borde inte ha överraskat någon att Sinbad skulle se ut så här. Men ändå … det var tragiskt på många nivåer” skriver Elliott Serrano på Facebook.

Katten togs om hand och fick komma till djurhemmet. Där klippte och rengjorde de henne. Efteråt vägde de pälsen till över två kilo. Förmodligen hade den växt ut under flera års tid.

Trimning
Trimning

Flera timmar senare var hans extrapäls borta.
– Hans bakben var förvrängda av bristen på användning, men han kämpade ändå vidare.

2 kg päls
2 kg päls

Så här såg han ut när all päls äntligen var borta! Stackaren hade gått och burit på en ”matta” och var nu befriad. Efter denna grooming var målet att få honom att öka i vikt och få mycket god och hälsosam mat!

Trimmad!
Trimmad!

Tre år senare ser Sinbad ut så här!

Sinbad
Sinbad

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vår swish är 123 161 20 01

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12