Världskastreringsdagen

Precis som att bullen, våfflan och mycket annat har en dag, så har även kastrering en dag och det är idag. Målet är att minska djurens lidande genom att kastrera.

Det gäller inte bara katt. I andra länder är det även hundar som är i behov av att kastreras.

image
Kastrera mera

Jag är för kastrering. Det finns fler katter än det finns hem åt dem. Många katter föds varje dag som är oönskade. Många slås ihjäl för att minska mängden katter, men det är en metod som tydligt visar att det inte fungerar! 

De flesta kattungar som föds som hemlösa dör innan de fyller ett år på grund av sjukdomar,  svält och olyckor. Lidandet är stort!

Du kan bidra till att minska det lidandet genom att kastrera din katt innan den blir könsmogen. 

Jag hör ofta kommentarer som att man vill ta en kull på sin hona för att barnen ska få uppleva hur det är att ha kattungar, men många inser inte hur mycket jobb det är med att ha kattungar. Och dyrt! De äter en ur huset! Sen är det många som har svårt att hitta nya hem åt dem.

Vill man uppleva hur det är att ha kattungar kan man bli jourhem åt en hemlös hona med ungar eller vara volontär på ett katthem där de har kattungar. Då bidrar man inte till problemet, utan hjälper till istället.

Läs mer på World spay day

image
Kastrera mera

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21