Vecka 18 – Harriet bråkar på Tjejen

Nu är båda hennes kattungar tingade. Tommy ska få komma till en familj med tonårspojkar.  Har är väldigt efterlängtad. Tim ska få komma till en familj i radhus med två barn, som längtat i flera år efter en katt. Jag tror att de båda kommer att få det jätte bra.

Belle med en styvson

Belle är en mycket liten och nätt katt. Små grabbarna verkar stora bredvid henne, men de är bara fyra veckor gamla.

Har vägt Emma och klippt klorna på henne denna vecka. Hon har gått upp 300 g på en månad, så hon håller sin vikt. Det var en del protester vit kloklippningen, men det gick bra. Hon är en dam som låter en hel del, men det är allt. Hon ljudar sina protester där det är något som inte passar damen 🙂

Har även vägt Esmeralda nu igen. Hon har gått upp en hel del sedan hon kom in till oss för två månader sedan, men det blir nog inga bäbisar. De borde ha kommit redan om det var så. Hon har nog lurat mig med att ha ätit mycket 🙂

Hittade hår tussar i boxen hos Tjejen och Harriet på onsdagsmorgonen. De har nog bråkat under natten…?

Det skar sig helt mellan Harriet och Tjejen på torsdagen. Tjejen hade bestämt sig för att det var dags att flytta på ungarna igen upp på högsta hyllan. Hon hade flyttat på alla utom en. När hon skulle ta den sista lackade Harriet ur helt och såg rött. Hon jagade Tjejen och skulle ge sig på henne. Tjejen försökte komma undan genom att hoppa runt på olika hyllor, men Harriet var efter. Till sist hade hon fått in Tjejen i ett hörn och läxade upp henne rejält!! Fort gick det hela. Jag hann höra oljudet och springa in i boxen precis när Harriet gav sig på Tjejen som värst. Jag fick tag i nackskinnet på Harriet för att hindra henne från att skada Tjejen mer. Hon blev skogstokig när Tjejen kunde smita undan. Harriet rev och bet mig kraftigt i högra handen, men envis som jag är så släppte jag inte trots att det gjorde jätte ont när hon bet mig framför allt, men efter utbrottet lugnade hon ner sig medan jag höll henne i nackskinnet. Beslutade snabbt att sära på damerna. De får bo i varsin box framöver. Tog ett bra tag för Harriet att lugna ner sig. Jag delade på ungarna så de fick fyra var att ta hand om.

Har haft lite nya praktikanter som varit här denna vecka och då har Lillan hållit sig undan oss.

Måns har fått flytta in till stora gruppen igen eftersom vi behövde boxen till Harrie och hennes ungar. Tänkte först att Måns kunde bo kvar, men det tyckte inte Harriet. Det verkar gå bra för honom.

Nu skriker Skorpans kattungar när jag kommer in i katteriet på morgonen. Det har gått fort för dem att lära sig att jag är mat-tanten  De är snabba och ska ut och kolla utanför boxen. De har fått hälsa på Zelma också. Det var väldigt spännande!

Skorpans söner på äventyr

Skrållan är framme hela tiden nu när man kommer in. Stryker sig runt benen och är mycket tillgiven. Ett par har varit och tittat på Skorpan i veckan. Får se om hon får flytta till dem.

Sotis kommer fram mer och mer nu när man kommer in och ska städa m.m. Han pratar och gör försök att stryka sig mot mig. Det märks att han antingen är mycket ovan att visa tillgivenhet eller inte kan, men han försöker. Han är inte misstänksam nu när man klappar honom. Bara man tar det försiktigt och låter Sotis komma fram själv.

Sotis

Lill tjejen, Tammie, har vuxit på sig bra. Äter och är rund och fin.

Tammie

Det är full aktivitet inne hos Therese med alla grabbar som busar och vill tanka lite extra i mjölkbaren. Tammie fick en hög med större brorsor som trängs med henne. Jag tror att det är bra för henne.

Idag (fre) busade hon med Tin-Tin. De brottades. Jätte söta! Hon verkar mogna snabbare än de andra gjort. Kan det vara för att hon är med grabbarna och ska göra som de gör? Hon är ju nästan en månad yngre.

Therese

Ville snackar och är keliga-killen. Har borstat igenom honom ordentligt denna vecka. Inga tovor alls. Han gillade att bli borstad!

Zingos kattunge har inte klarat sig. Det verkade inte som den kunde äta trots att två mammor var villiga att mata den och vi försökte nappa den för att få i den mer, men det hjälpte inte.

Emma får inte flytta. De kan inte adoptera henne.