Vecka 19 – Alla utvecklas

Belle’s små-killar börjar bli riktigt busiga nu. De är väldigt nyfikna när de får komma ut ur boxen. Belle håller ett vakande öga över dem och fräser åt de som tittar för mycket på hennes ungar.

Belle

Emma är väldigt nyfiken och vill vara med.

Emma

Ska boka tid för att kastrera Esmeralda efter helgen. Hon är fortfarande lite skygg, men det är inget hinder att adoptera ut henne. Hon skulle säkert blomma ut mer när hon får mer uppmärksamhet i ett hem.

Harriet får flytta tillbaka in till den gamla boxen och dela med Tjejen på grund av platsbrist. Är lite nervös först att de ska fortsätta där de slutade. Tjejen visar respekt för Harriet när hon visar sig och är lite försiktig. Harriet visar inga tecken på att vara arg på Tjejen. Det går bra. Kattungarna är på golvet numera. Tjejen har inte fått för sig att ha dem uppe på hyllorna något mer. De är så rörliga nu och har börjat äta ordentligt och använda lådan så smått.

Tjejen och små

Höll på att rensa lådor inne i stora boxen och kände plötsligt att någon tittade på mig. Jag tittade upp och fick till min förvåning se Lillan! Hon hade krupit fram ut gömmet långt nog för att kunna titta på mig. Hon var inte ihop krupen och rädd heller. Hon satt kvar trots att jag rörde mig runt och hann hämta kameran 🙂

Lillan

Det går fortfarande bra att bo i stora gruppen. Korgen i fönstret är bästa platsen 🙂 Måns är fortfarande lite skygg, men han flyttar inte på sig när jag kommer in längre i boxen. Kan röra mig nära honom, men han gillar inte att jag försöker klappa honom. Då går han undan. Han behöver lite mer tid att lära sig att det inte är farligt.

Måns

Skorpan börjar tycka att killarna är jobbiga nu. De är överallt och ingenstans på samma gång. Allt ska undersökas och klättras på. Skorpan sitter numer oftast på en hylla och tittar på sina söner när de far runt. Ibland kommer hon ner och ger någon, oftast en av de röda, en uppfostringsläxa. Hon är en bra mamma.

Skrållan har blivit adopterad nu. Ska få bo på landet med en annan katt. Det kommer bli bra för henne 🙂

Skrållan

Sotis är en snäll kille. Han gör inget med kattungarna trots att de är överallt och klänger. Han har börjat försöka stryka sig mot mig lite försiktigt denna vecka, men det är fortfarande ganska tafatta försök. Man kan få ett kärleksnafs också när man är inne och städar. Både han och Snuttan är alltid väldigt hungriga.

Sotis och Snuttan
Sten, Stanley, Sandra och Stina

Therese har alltid besök av minst en av Skorpans grabbar. Lilla Tammie tultar runt och ska undersöka omgivningen i takt med de stora pojkarna. Hon busade med dammsugaren imorse när jag städade. Hon är ur söt. Kommer att få semi-lång päls som mamma.

Therese, Tin-Tin och Wesley

Ville får besök av sin gamla familj. Ville känner igen dem och blir väldigt glad. Speciellt över att få träffa lill-husse. Ville slickar honom i ansiktet. De är glada att jag inte släppt iväg Ville till första bästa som vill ha honom, utan att han får komma till ett hem som han ska trivas i.

Zingo har blivit brunstig igen. Hon skriker och bjuder ut sig. Oj-oj, vilket liv! De äldre kastrerade hanarna sitter och tittar på henne. De vet vad det är frågan om, men de tycks inte alls tycka att hon är intressant trots att hon kråmar sig bäst hon kan.

Zingo

Zorro har hittat en ny favorit hylla. Det är den som Edvin alltid låg på innan han flyttade till landet. Zorro kan ligga där och ha koll på allt som händer i lokalen och kan snabbt komma ner när man kommer in i boxen. Bara ett problem… Måns gillar att ligga i fönstret nedanför språngbrädan och då kan inte Zorro hoppa ner, för då kommer han för nära Måns och det går inte för sig. Det går tydligen en osynlig gräns på 30 cm mellan herrarna.

Zorro

Max blir adopterad. Flyttar till Stockholm. Kommer tillbaka på pensionatet i påsk. Sen ska lilla Holger flytta med hem, för då är han klar att flytta från sin mamma.

Max