Vecka 4 – Lillan kommer till Katthemmet

Lillan kom till oss från Edsbro 26/1. Lillan är född på en gård. Har bott i en lada i hela sitt liv och är därför skygg för människor. Kvinnan som hade henne kastrerade henne aldrig. Bara givit henne p-piller ibland, så Lillan har bidragit stort till populationen av hemlösa katter i kommunen. Hon hade en kull så sent som i höstas trots sin ålder.

Ägaren matade henne inte alltid eftersom hon åkte in och ut på sjukhus, men det har funnits snälla grannar som matat Lillan och har även i omgångar fångat in och placerat om kattungarna. Ägaren avled vid årsskiftet och släktingarna ville inte ha Lillan. Hon lämnades åt sitt öde i sin lada. En snäll granne som alltid matat henne fångade in henne och hade henne inne när det varit så kallt och mycket snö i vinter, men hon kunde inte ha Lillan kvar själv. Det var så som Lillan kom till oss på Katthemmet och vi blev katthem.

Det visade sig att Lillan var väldigt rädd för människor. Men hon fräste inte eller försökte klösa, utan hon blev bara apatisk. Låg bara stel som en pinne när vi tog i henne. Första dygnet åt hon inte eller använde lådan. Sen efter nästan två dygn var hon tvungen att kissa och kissade en stor pöl i ett litet tält som stod på golvet. Tredje dygnet åt hon lite och drack lite vatten, men bara lite. Varje gång vi var inne och tittade på henne låg hon i samma ställning på samma plats. Vi funderade på hur det skulle gå och om det skulle gå.

Lillans första dygn
Lillans första dygn på katthemmet