Vem saknar mig?

En nyinflyttad och allergisk familj upptäckte att en katt hade bosatt sig under deras hus. Efter ett tag lyckades de locka fram katten och konstaterade att den var väldigt mager. De ringde till katthemmet och de fick komma med den på en gång eftersom den var mager, så vi kunde kolla status och id.

Jag kunde ganska snabbt konstatera att det rörde sig om en äldre dam. Jag hittade inget chip, men jag kunde skymta en suddig tatuering. 

Upphittad dam
Upphittad dam

Efter att ha vridit och vänt på den stackars kattens öra och lyst med ficklampa var jag ganska nöjd med att jag kunnat tyda tatueringen korrekt. Däremot var det lite ovanlig eftersom det varcen tatuering med endast 4 tecken. Äldre katter, typ 12-13 plus, har jag sett kan ha en kort tatuering, men annars är det fem tecken. Vet inte på rak arm när de lade till ett tecken i tatueringskoden, men minst tio år sedan i alla fall. Detta bekräftade att detta var än äldre katt. 

Jag tog mina tecken och gick till datorn för att söka och se om hon fanns med i registret. På första försöket fick jag upp en träff! En svart katt med vita tecken som hette Linnéa och var född 1997! Kan det stämma? Skriven i Sundbyberg. Det betyder att hon skulle vara 21 år!

Jag ringde SKK och fick namnet på husse. Dock var hans kontaktuppgifter uråldriga. Efter en del sökande på nätet hittade jag ett telefonnummer och kom i kontakt med en man som inte saknade någon katt. Jag frågade om han ägt en svartvit katt vid namn Linnéa. Han svarade att hans katt var hemma och brunrandig. 

Jag försökte igen; det är en katt registrerad på dig som heter Linnéa. Svart och vit. Född 1997. Då kopplade han.
– Jo, jag har ägt en katt som hette Linnéa, men hon försvann 98 eller 99. Lever hon??? Hur har hon hamnat i Norrtälje??

Jag skickade bilder på Linnéa till husse och han bekräftade att det var hans katt fast äldre.
– Vad händer nu? Ska jag komma och hämta henne?

Vi kom överens om att vi skulle leta efter den person som haft henne i alla år och återförena dem i första hand. Om vi inte hittade dem så skulle första husse få hämta henne.

Linnéa
Linnéa

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01