Ventilation

Trots att det är självdrag i detta gamla hus, så har det behövts någon form av ventilation i karantän och jag skrev om detta på bloggen för en tid sedan. Det visade sig nämligen att en av våra medlemmar, Christer Karlberg, jobbade med just detta. Efter flera samtal och när vi alla tyckt till, samt rådfrågat Länsstyrelsen, så kunde vi utforma hur vi skulle lägga upp det hela.

Jan har krälat på vinden idag och borrat hål ner i karantän.  

 

Utanför karantän

 

Det sitter nu en frånluftsfläkt i karantän och det kommer sedan att bli ett friskluftsintag i varje bås.

Den trevliga och glada nyheten är att Christer Karlberg och Ann Karlsson betalar för materialet till ventilationen. Det säger vi ett stort tack för 😀

Ett hål i taket

 
Filip hade gjort sitt pass i karantän och efter kastreringen fick han flytta in i katteriet. Han hamnade i samma bås som Röding. Först höll sig Filip lite på sin kant och kollade in läget, men sen när han blev varm i kläderna har han och Röding fintat mot varandra och sedan har de brottats. Vi var först osäkra på om det var bus eller allvar, men det lutade åt bus hållet kom vi överrens om. De höll på i flera timmar åt gången. Sedan hittade Lotta dem sovandes tillsammans i ett gömme och Filip putsade Röding 🙂

Röding och Filip

 

Lottas son Emil har varit här idag och pratat med några av de blyga katterna. Han hjälpte Lotta med att hålla i de busiga kattungarna, så att alla kunde få sig en välbehövd manikyr.

Lotta och Emil

 

Jag har hunnit boka tre små annonser under rubriken loppmarknad i NT, samt en större annons om öppet hus som kommer ut 24/8 när tidningen går ut till alla hushåll och en annons på fredagen 2/9.

Annons

 

Lilla Oskar har flyttat idag till en barnfamilj i Harka. Han kommer att heta Stellan i fortsättningen.

Oskar

 

Vi har hade flera visningar inbokade på eftermiddagen idag. Två familjer kom samtidigt och skulle se om de kunde hitta en eller två nya familjemedlemmar. Efter fem minuter började det klia i näsan på ett av barnen och det gjorde att den familjen inte kunde välja någon katt innan de undersökt om barnet var allergiskt eller om det var något annat som kittlade.

Visning pågår

 

Lenita hjälpte mig att dela ut middag till katterna idag…

Lenita och Cecilia

 

Eller är hon hjälpsam för att hon vill provsmaka på alla tallrikarna?

Lenita

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670