Veterinärdag

Full rulle som vanligt när det är veterinärdag. Det är ju inte bara det vanliga som ska göras, utan även allt annat som står på önskelistan när Carl-Petter är här.

Jan åkte med Roland till Albano. De startade härifrån redan klockan 06.00, för att hinna fram till 07.00, men jag hade Ann här hela dagen som hjälpte till med katteriet medan jag var upptagen med katterna som skulle träffa veterinären.

Det var många blyga som skulle kastreras idag, så det blev lite mer eller mindre brottning för mig med nya blåmärken som resultat. Tyvärr ingen annan som vill ha rollen som elaka tanten…

Många av de blyga har kommit långt i sin träning och kan bli klappade, men det går inte bra när man ska fånga in dem och hålla fast dem för att få injektioner. Då sätter flyktinstinkten in på automatik.

Sövning och uppvak

 

Asta tvättar öron och klipper klor.

Asta

 

Efter att ha synat Pelle-Jöns svans, så beslöt Carl-Petter sig för att amputera bort den delen som var infekterad. Jag rakade ner och tvättade svansen inför operationen.

Cecilia och Pelle-Jöns

 

Carl-Petter måttar vart svansen ska amputeras.

Carl-Petter

 

Ungefär åtta centimeter togs bort och det är bara frisk vävnad som blev kvar. Pelle kommer att fortsätta med smärtis och antibiotika i 7-10 dagar.

Pelle-Jöns stump

 

Roland kom tillbaka till katthemmet lite före fem idag då Jan hade varit och hämtat honom. Operationen gick bra. Röntgen visade att tumören bara höll sig till hörselgången. Den hade inte tagit sig in i mellanörat eller någon annan stans i huvudet. Tumören togs bort och är skickad på analys. De kallade det för “neoplastiska förändringar i ytterörat”. Risk finns dock att den kan växa tillbaka…
 
10 710 kronor landande notan på. Inget som går på någon försäkring tyvärr.

Nu ska Roland ha medicin i örat tre gånger om dagen i en vecka. Sen hoppas jag att han ska börja spela pingis igen!

Roland

 

Jag har fått en förfrågan om att bli gästbloggare på en djurhemsida. Trevligt att bli kontaktad efter det att de läst katthemmets blogg. Tanken är att katthemmet ska få mer publicitet. Återkommer när jag vet mer.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12