Veterinärdag… m.m.

Elva stycken blev kastrerade och id-märkta idag och 20 stycken vaccinerade.

Carl-Petter väcker upp de kastrerade katterna. Dragan agerar ombud på katthemmet och ser till att allt går rätt till.

Carl-Petter

  

När Röding kom in för ett tag sedan så konstaterade vi att han redan var kastrerad. Vi är flera som har känt på honom och avgjorde att han inte hade några kulor. Han har också uppfört sig som en kastrerad katt. Igår kände Jan något och bad mig titta. Det kändes som att han hade en kula eller kunde det vara en cysta.

Carl-Petter kände också på Röding idag och trodde att det kunde vara en testikel, men han var inte hundra eftersom Röding uppför sig som att han var kastrerad. Vi beslutade oss för att ta en titt. Vi hittade en testikel. Den såg lite annorlunda ut mot vad de brukar göra på fertila vuxna hanar, så den var förmodligen inte brukbar. Den kan ha legat i ljumsken fram tills nu och när han kastrerades som ung fanns det bara en, som då togs bort. Nu tog vi bort denna också.

Mona-Lisa fick också bli sövd för att ta bort det utstickande benet i hennes fot. Nu ska hon ha bandage i några dagar och sedan får vi se hur det ser ut då. Det skulle behöva sys ihop, men huden är så infekterad att det inte går.

Carl-Petter och Mona-Lisa

 

Zelma håller sig borta från köket när det fylls med katter för kastrering.

Zelma

 

Ständigt hungriga Dragan har hittat en matgömma. Han har en frisk aptit! Han ska ha två frukostar, en brunch, en lunch, två mellisar, en middag, ett kvällsmål och ett eller två nattmål och förhoppningsvis något däremellan…

Dragan

 

Det var så mycket att göra idag, så i stället för att vara nyttiga… köpte vi pizza. Zelma fick en bit att smaka på, men det var någon “utsvulten” typ som snodde den framför ögonen på henne…

Dragan äter pizza

 

Dragan

 

På eftermiddagen fick vi in tre nyfödda kattungar som hittats i ett dike på morgonen. De som hittat kattungarna trodde att de hade sett till mammakatten, men var inte säkra. Hon var väldigt skygg, men hade troligen ätit av den maten de ställt fram. De fick låna en fälla för att försöka fånga in mamman.

Jennifer

 

Kattungarna var fortfarande slemmiga efter förlossningen och torkade inte ordentligt. Mamman hade inte tvättat dem rena. Det var smått klibbigt fuktiga. Det gjorde att de blev avkylda, så därför fick de babysimma med mig i ljummet vatten. Både för att bli rena, men också för att få upp kroppstemperaturen.  

Babysim

 

Sen måste de bli ordentligt torra, för att inte bli avkylda igen. De blev alla fluffiga och fina.

Torr kattunge på gång

 

En liten grå hane, som blir en Molle. De andra två är svarta med vit haklapp. Hanen får heta Berg och honan får heta Grynet.

En ren och varm kille, som är redo att göra ett försök till att äta.

Liten grå kille - Molle

 

Två tvättade och en klibbig tjej kvar.

Två rena. En kvar att bada.

 
Jag gav kattungarna till Kiara. Hon slickade på dem och fixade med dem, men de små kom inte till att snutta på henne. Hon la till och med upp sig och erbjöd dem att tutta, men de är för svaga i detta läget för att orka snutta, så det blir till att ta med dem hem och sätta klockan på väckning varannan timma… De var redan uttorkade när de kom, så de behöver lite extra ompyssling. Så hoppas jag på att mamman går in i fällan i natt och kan komma hit och ta över imorgon.

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670