Vi har nu intagningsstopp på katthemmet

Vi har fullt på katthemmet och få katter som flyttar just nu. Kön är lång för de katter som behöver komma till katthemmet. Telefonen ringer hela tiden och mailen strömmar in. Vi är underbemannade och har inte lokal/resurser att ta hand om alla nödrop. Vi försöker hjälpa till och stötta allmänheten så mycket vi kan i alla ärenden.

Vår veterinär har gått på semester så vi är begränsade i vad vi kan hjälpa till med i sommar.

Jag är nu även sjukskriven på grund av utmattningssyndrom och måste ta det lugnt och återhämta mig. Jag har vetat att jag varit nära länge, men jag har lyckats balansera stress och återhämtning så det har fungerat. Jag älskar mitt jobb!! Men våren har varit extremt tuff med många sömnlösa nätter och stor stress. 

Det har varit våra stora ekonomiska problem, där vi har fått otroligt med stöd och värme som jag tackar för, men vi har också fått kritik och ifrågasättande. Det har varit  personal som skapat mycket tumult, frustration och mycket extra arbete. Vi blev anmälda till länsstyrelsen för bristande hygien. Människor som bråkat om allt möjligt. Jag vet inte hur många gånger jag gråtit efter samtal med allmänheten. Kattköpare som bråkar. Facket som nu bråkar. Föräldrar till en anställd som bråkar. Bli beskylld för saker som inte är sanna och inte få en chans att reda ut det eller försvara sig. Flera skadade och sjuka äldre katter som vi inte kunnat rädda och som fått tassa vidare. Ibland blir det bara lite mycket negativt på en gång.

Jag får ofta höra; du ser alltid så glad och fräsch ut!
Och ja, jag är glad för det mesta och försöker alltid vara positiv, inte klaga och grotta ner mig i negativitet. Man kommer inte långt i livet om man inte är positiv, letar lösningar på problemen och är villig att jobba och kämpa, men det betyder inte att jag inte påverkas av negativa händelser. Nu har det varit väldigt mycket negativa händelser under några månader. Sen rann bägaren över…

Om du hittat en katt läs gärna på vår hemsida om tips på vad du ska göra innan du kontaktar katthemmet.

Upphittad äldre hankatt
Upphittad äldre hankatt

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12