Vikten av id-märkning!

Jag fick ett samtal idag från Helena om en katt hon hittat i diket. Jag kunde höra
hur hjärtskärande katten skrek i bakgrunden. Den hade verkligen ont!

Jag gav Helena instruktioner om vad hon skulle göra med katten och letade samtidigt
upp telefonnumret till en veterinär. Helena kunde se att katten var tatuerad. Bra, då kan veterinären ge katten smärtlindring och samtidigt söka efter ägaren och på så sätt ta reda på om katten är försäkrad och vad de ska göra med den. Det flöt på hur bra som helst! Tänk om det var så ”lätt” varje gång en katt hittas.

Bra jobbat Helena! Jag förstår att det var tufft att se den lidande katten. Jag hörde ju hur den lät! Så tror jag rent krasst att det inte är många som skulle ha stannat och tittat
efter…

Atlas i diket

 

Från Helena:

Idag får jag hoppas att jag gjorde en kattägare glad.

Jag var på väg hem på vår slingerväg här hemma. Såg en katt ligga i diket… Visserligen rörde den på sig, men såg inte ut att må så bra. Fästingar överallt, mager som en sticka, rinnande ögon och ett sår på tassen och en päls som såg tilltufsad ut.

Ringde ”vårat” katthem för råd. Gjorde som Cecilia sa: la en filt över katten och bar in den i bakluckan. Noterade en tatuering i örat. Jag körde ner till Arninge djurklinik efter att fått godkännande att komma in med katten. Det gjorde ont i hjärtat att höra den jama av smärta. Det visade sig att den var uttorkad och förmodligen hade musklerna ”tvinat” pga. uttorkningen. Kunde inte stödja på bakbenen. I Arninge sa de att jag gjort rätt som kom. Ägaren hittades snabbt. Katten hette Atlas och var 8 år och hade varit borta en månad. Ägaren trodde inte hon skulle få se honom igen. Det visade sig att katten var ordentligt försäkrad. Än så länge ett lyckligt ”slut”.

Ett STORT tack, Cecilia, för din hjälp. Kändes tryggt att ha dig på telefon idag när jag kände mig lite handfallen.

Ringde nyss till Arninge djurklinik för att höra mig för hur det hade gått. Ägaren till Atlas var där just då. Skönt!!! Härligt att det gått så fort att hitta ägaren. Och vilken tur att det var en tatuering på örat!!!

Må så gott o krama o pussa på Lexie från oss :-)

Mvh Helena

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12