Vilken måndag!

Oj, oj, vilken måndag vi har haft! Började med att Zelma satte sig spikrakt upp i sängen kl 03 och skällde varnande. Jag och Jan vaknade på en gång och undrade vad det var frågan om. Jan tittade ut genom fönstret i sovrummet, för att se om det var någon utanför, men inte det. Vi gick till fönstret i vardagsrummet. Inget utanför. Lugnt och stilla. Sen hörde jag ett konstigt “bonk”. Tyst en stund och sedan “bonk” igen. Det kom från undervåningen. Jan gick ner för att titta. Han hittade först ingenting, men när han gick in till kattgästerna för att titta så hittade han en av katterna i nöd.

En katt hade en mjuk transportbur med sig som matte sagt att han skulle ha kvar i rummet eftersom han tyckte om att sova i den och vi vill ju att katterna ska må bra och känna sig hemma. Nu var det bara så att han hade fastnat i ett av handtagen och fått panik. Sprungit runt i rummet. Fastnat med väskan runt ett bordsben och sedan tvinnat runt så han nästan var strypt!

Jan fick pyssla ett bra tag för att tvinna upp remmen och få loss kissen. Både katten och vi två var chockade, men katten mådde som tur var bra. Ingen skada skedd. Väskan åkte ut ur rummet fortare än kvickt!

Vi gick alla och lade oss igen och försökte somna om. Efter en stunds prat i mörkret lyckades vi varva ner och somna.

06.52 sätter sig Zelma spikrakt upp i sängen igen och skäller. Denna gång var vi inte lika reaktiva. Tänkte som första tanke att det var någon kund som kommit till dagis och att hon sa till om det, men hon brukar inte skälla på bilar som kommer på morgonen.

Jans telefon ringde och jag hörde att det var Lotta. Jag hörde på Jans röst att något allvarligt hänt. Min första tanke var att hon hittat en av våra pensionatsgäster död. Jag hörde att Jan sa: – Vi kommer på en gång! och då fick jag veta att Lotta hade ramlat och slagit sig illa.

Ur sängen och på med kläderna fort. Ner till Lotta. Hon hade så ont att hon nästan svimmade! In i bilden med henne och iväg till akuten!

Efter undersökningar och röntgen ringde Lotta och berättade att hon brutit sig på tre ställen i och under axeln. Inom en vecka kommer det bli operation och hon kommer få metall inopererat i armen! Sen blir det inget jobb på tre månader för henne. Hon kommer få sådan abstinens när hon inte får skopa kattbajs! 😉

Lider verkligen med Lotta. Usch, vilken start på året! Många kramar till Lotta.

Nicke nyser

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670