Ekonomisk kris!!

Trycket på katthemmet ökar för varje år. Det är många katter som behöver hjälp, men även människor. Vi har byggt ut och ändå räcker vi inte till.

Gamla katteriet som från början var ett enkelt uthus från 30-talet som gjordes om till garage på 60-talet, för att sedan bli katteri 2010. Vi har haft problem med fukt från marken, fast det är dränerat, och att det regnar in i taket när blåser mycket. Nu har vi kommit till en punkt när vi måste bestämma oss för att renovera ett slitet hus, bygga nytt eller sluta använda gamla katteriet.

Jag ser att bygga nytt som det smartaste och mest hållbara i längden. Att renovera gamla katteriet skulle vara så omfattande att det nästan skulle vara som att bygga nytt och därför inte så smart.

Katthemmet har inte ekonomi att varken renovera eller bygga nytt… Katthemmet får inte låna pengar heller… Lösningen skulle kunna vara att försäka söka pengar ur olika fonder, vilket är jätte svårt, men även starta en insamling för att kunna bygga nytt. Resterande del som saknas skulle jag och Jan låna med vårt hus som säkerhet och sedan låna ut det i vår tur till katthemmet.

Problemet är ju dock att katthemmet är ett slukande svårt hål när det kommer till pengar… Vi har lyckats hålla oss flytande ganska precis under åren. Mestadels för att vi gjort så mycket själva och jobbat dygnet runt, samt att vi fått hjälp från så många snälla människor på vägen. Loppisarna har varit vår räddning och det märks att vi inte hade någon loppis förra året. Vi planerar ju att ha loppis i slutet på maj, men jag ser just nu inte att den intäkten kommer att hjälpa oss med att hålla oss flytande denna gång… Det är riktigt krisigt nu! Vi har varit nära många gånger, men alltid lyckats klara oss med ett öppet hus eller med almanackan. Denna gång är det kris på riktigt!!!

Det kommer in gåvor, medlemsavgifter och fadderbidrag, men det räcker inte. Jag satt med räkningar och annat idag och jag insåg det läskiga. Vi kanske tvingas lägga ner!!!

Jag har flera idéer på hur vi skulle kunna få in pengar med ett mer jämt flöde, som en större butik, en kontinuerlig åretruntloppis och ett kattcafé och en mindre veterinärklinik, men det krävs att jag och Jan får låna pengar på vårt hus för kunna satsa på att bygga ut katthemmet och kunna ha dessa nya eller förbättrade verksamheter. Att ha en lite mer pålitlig intäkt skulle ge ett stadigare flöde av pengar än att förlita sig på att några godhjärtade människor sätter in ett litet bidrag nu och då.

Vi har tagit offerter från olika firmor och det skulle kosta 4,2 miljoner kronor att bygga ut. Jag vill satsa, men det ser mer ut som att vi kommer att tvingas lägga ner inom kort om inget mirakulöst händer. 

Det här är ritningen på min dröm som legat och mognat i två år, men som kanske inte blir något annat än en dröm…

Ritningen
Ritningen

 
Jag vill kämpa mig igenom även detta hinder och rädda katthemmet, men jag behöver hjälp. Om du har möjlighet att hjälpa katthemmet genom att att sätta in en slant på bankgiro 495-5670 eller swisha till 123 161 2001, så är det mycket tacksamt.

Vill du kämpa med mig för Norrtäljes enda katthem? Katthemmet behöver ditt stöd för att ta sig igenom denna ekonomiska kris!
Katthemmets konto i skrivande stund…

Skärmdump
Skärmdump

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01