Hemlös eller inte?

Ibland är det extra svårt för oss att göra en bedömning av den information vi får på telefonen.

Vi fick ett samtal från en familj som hyrt en stuga i Herräng och de skulle nu åka hem. De sa att en katt besökt dem medan de varit där och att de som hyrt stugan innan också hade berättat om katten. Nu sa man att det inte var några kvar i området och man var väldigt olyckliga över att åka och lämna katten. Vad skulle hända med då?

Steg ett är att titta efter en ID-märkning och denna kisse hade en tatuering. Den var väldigt svår att tyda, men till slut lyckades jag komma fram till att var Linus jag hade framför mig. Hemmahörande i Älvsjö. Uppgifterna hos SKK var tyvärr inte uppdaterade och ledde ingenstans. När jag sökte på nätet hittade jag ägarna men inga telefonnummer. Till slut hittade jag dem på Facebook och fick kontakt med dem på det sättet.

Linus var inte saknad. Han bodde till vardags i Älvsjö, men han var nu på landstället i Herräng. Han hade varit “hemma” på morgonen.

Linus
Linus

 
Katter är nyfikna och en del katter gillar att hälsa på hos andra. Om man undrar över en katt man inte sett förut är det absolut inte fel att försöka ta reda på om katten går hem eller inte. Är katten id-märkt är det det första steget, men om katten inte är id-märkt och är i bra skick, så är det enklaste sättet att ta reda på om en katt går hem eller inte är att sätta på katten ett halsband med ett meddelande på. Inom en vecka bör man få kontakt med ägaren om katten går hem. Får man inte kontakt med någon och katten har halsbandet på sig, så går katten inte hem. Då får man gå vidare med sina efterforskningar. 

I detta fall fann vi snabbt svaret och Linus fick åka tillbaka till landstället. Det är aldrig fel att ta reda på hur det ligger till. Han kunde lika gärna varit vilse. För de flesta katter som är vilse och behöver hjälp blir inte sedda eller sedda för sent…

Halsband
Halsband

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01