Katten Linnea dök upp i Vallby efter 20 år: ”Aldrig varit med om något liknande”

Någon gång i slutet av förra millenniet försvann katten Linnea från sitt hem i Sundbyberg utanför Stockholm. På fredagen dök hon upp igen – i Vallby utanför Rimbo.

Linnea är medtagen av ålder men vid god vigör. Foto: Cecilia Arnström
Linnea är medtagen av ålder men vid god vigör. Foto: Cecilia Arnström

 
Linnea påträffades av ett par i Vallby som upptäckte att hon hade krupit in under deras hus. Linnea var mager och eländig, och ingen i trakten verkade känna henne. Paret tog därför kontakt med Cecilia Arnström på Norrtälje katthem.

Hon tog hand om Linnea och gav henne mat. Sedan såg att hon att Linnea hade en suddig tatuering i örat och då blev hon förvånad över den omoderna registreringskoden.

– Det var bara tre tecken och en bokstav, och det var jag inte van vid, säger Cecilia Arnström.

När hon kontrollerade Linnea mot Kennelklubbens ägarregister fick hon en rejäl överraskning. Linnea var född 1997 och tillhörde en man som på den tiden bodde i Sundbyberg, och numera i Stora Vika i Nynäshamns kommun. Kring år 1998-99 hade katten försvunnit.

– Han var jättechockad, han hade nästan glömt bort katten. Sedan skickade jag bilder och då såg han att det var Linnea fast äldre, säger Cecilia Arnström.

Katten Linnea på Norrtälje katthem. Foto: Cecilia Arnström
Katten Linnea på Norrtälje katthem. Foto: Cecilia Arnström

 
Ägaren har erbjudit sig att ta hand om katten, men innan dess ska paret som hittade henne göra mer efterforskningar i Vallby för att se om det går att hitta den som har tagit hand om Linnea under alla år.

Även Norrtälje katthem har skickat ut efterlysningar, både med lappar och i sociala medier.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. För mig som jobbar med att katter ska vara id-märkta är det ju verkligen pluspoäng, säger Cecilia Arnström.

Tobias Bernander
NT

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12