Tre hemlösa

Under mina promenader (Jag har gått ungefär en och en halv mil om dagen eller mer) genom London har jag fått se mycket av staden och även många hemlösa människor. Idag stötte jag på en hemlös man som hade både en hund och en katt.

Hemlös man med hund och katt
Hemlös man med hund och katt

 
Jag stannade och pratade med honom och han berättade att han varit hemlös till och från i nästan fem år. Det var väldigt svårt att hitta boende som tillät djur.

Han hade en hund som han tagit hand om för två år sedan och katten Buffy som var lite över fyra år. Han hade haft henne sedan hon var kattunge och hon var kastrerad.

Buffy
Buffy

 
Jag frågade om jag kunde handla något åt honom i en mataffär och han frågade om jag kunde köpa vatten, för hans vatten var nästan slut och djuren behövde dricka. Det var viktigt sa han. Han frågade lite försiktigt om jag kunde köpa en läsk åt honom också. Jag behövde inte det. Vatten endast i sig vore super.

Nästan slut på vatten
Nästan slut på vatten

 
Jag gick till en mataffär i närheten och köpte vatten och en läsk, men jag ville göra lite mer för honom och djuren även om jag inte kunde göra jätte mycket. Därför köpte jag även en rejäl smörgås, hund- och kattmat.

Han var väldigt tacksam när han såg att jag handlat mat och Buffy visste genast att jag köpt kattmat när jag kom tillbaka!

Buffy
Buffy

 
Han hade matskålar i sin slitna ryggsäck som han tog fram.

– Snabbare husse!!

Mat serveras
Mat serveras

 
Han var otroligt tacksam för det lilla.

Hemlösa
Hemlösa

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01