Norrtälje kattcenter | katthem | kattpensionat

Trim av katt

Det är Cecilia eller Ann som trimmar. Cecilia har trimmat hund under flera år. Hon började få förfrågningar om att klippa katt och då oftast äldre katter som ägaren inte ville skulle få lugnande för att rakas hos veterinären. Ann är frisörska och har stor vana av sax och trimmer.

På kattcenter trimmar vi i första hand katter utan att ge lugnande. Det är inte många som tror att det går att trimma en katt utan att ge lugnande, men det går hur bra som helst. Det är också väldigt individuellt hur katter hanterar miljöombyten och att träffa nya människor. Att få lugnande regelbundet är påfrestande för kroppen.

Är du osäker på hur din katt skulle reagera vill vi gärna boka in en tid där vi provar och om katten blir för stressad bokar vi om till ett annat tillfälle när katten kan få lugnande.

Om du har en katt som lätt stressar upp och kanske till och med blir arg, kan vi boka en tid för trim när vår veterinär är på plats och då finns det möjlighet att få lugnande. Då tillkommer 495 kr.

En trimning kan vara att man tar bort enstaka tovor till att raka helt, eller lämna håret på framdelen av katten (en så kallad lejonklippning,) eller att borsta bort lös underull.

Priset är från 250 kronor för enstaka tovor upp till 950-1250 kr för en helklippning beroende på grad av tovighet.
Du får jätte gärna vara med 🙂

Hendrix var jätte snäll även om trimmern var läskig i början när den surrade, men då fanns trygga matte att hålla tassen.

Trim_17_P4229208

Sebbe ska bo på pensionat och han hade beställt tid för att få bli klippt när han kom. Han önskade få en sommarfrisyr. Han var otroligt snäll och medgörlig under hela processen som tog ungefär 45 minuter och Sebbe blev väldigt nöjd. Husse och matte blev också väldigt nöjda.

Trim_24_P6050327

Ibland sitter tovorna så nära huden att det inte går att använda maskinen, så Cecilia får lirka med saxen och klippa försiktigt för att inte klippa i den tunna huden.

Cesar är jätte snäll och sitter still hela tiden. Det är bara när det ska klippas på magen som Cecilia måste be om lite hjälp. Inte för att Cesar bråkar då, utan för att Cesar måste stå på bakbenen för att Cecilia ska kunna komma åt och det är inget han gör utan hjälp.

26_P5314709

Cesar tittar förvånat på allt hår som ligger på golvet.

26_P5314719

Det är inget ovanligt att äldre katter behöver hjälp med pälsen. De blir stela med åldern och kommer inte åt och får därför tovor. Det är inte alltid ägaren förstår det, eftersom man aldrig behövt borsta tidigare. Det kan även bero på att katten fått ont i en eller flera tänder och därför inte vill putsa sig. Katter som är överviktiga kan få tovor över korsryggen och det även om de är korthåriga. 

Trim33_P8191487

Monster är världens charmigaste kille. Tvärt emot ett monster. Han kom med sin husse för att ta bort några tovor på magen och hur många katter lägger upp sig på bordet och vill att man ska klippa och kamma?

Trim-47_PB197395

Zimba har en stor tjock päls, som är svår att sköta när han är utekatt därför ska han få lite hjälp med att minska den.

26_Zimba-trim