Trim av katt

Vi arbetar för att alla katter ska vara ID-märkta och registrerade, katter som saknar ID-märkning kommer att ID-märkas i samband med det första besöket hos oss, samt registreras. Detta är kostnadsfritt hos oss tack vare en gåva i Tommy Åstrands minne.

Det är Cecilia, Néa och Moa som trimmar. Cecilia har trimmat hund under flera år. Hon började få förfrågningar om att klippa katt och då oftast äldre katter som ägaren inte ville skulle få lugnande för att rakas hos veterinären. Moa trimmar mest sövda katter.

På kattcenter trimmar vi i första hand katter utan att ge lugnande. Det är inte många som tror att det går att trimma en katt utan att ge lugnande, men det går hur bra som helst. Det är också väldigt individuellt hur katter hanterar miljöombyten och att träffa nya människor.

Om du har en katt som lätt stressar upp och kanske till och med blir arg, kan vi boka en tid för trim när vår veterinär Silvia är på plats och då finns det möjlighet att få lugnande. Då tillkommer 250 kr.

En trimning kan vara att man tar bort enstaka tovor till att raka helt, eller lämna framdelen på katten från frambenen (en så kallad lejonklippning,) eller att borsta bort lös underull.

Priset är från 100 kronor för enstaka tovor upp till 850 kr för en helklippning.
Bad: 350 kr
Bad och föning: 650 kr.

Du får jätte gärna vara med 🙂

Hendrix var jätte snäll även om trimmern var läskig i början när den surrade, men då fanns trygga matte att hålla tassen.

Trim_17_P4229208

 

Sebbe ska bo på pensionat och han hade beställt tid för att få bli klippt när han kom. Han önskade få en sommarfrisyr. Han var otroligt snäll och medgörlig under hela processen som tog ungefär 45 minuter och Sebbe blev väldigt nöjd. Husse och matte blev också väldigt nöjda.

Trim_24_P6050327

 

Abbe hade blivit tovig på magen och behövde få ordning på det. Matte ville vara med,  så hon fick agera assistent.

Trim-47_pb142671

 

Ibland sitter tovorna så nära huden att det inte går att använda maskinen, så Cecilia får lirka med saxen och klippa försiktigt för att inte klippa i den tunna huden.

Cesar är jätte snäll och sitter still hela tiden. Det är bara när det ska klippas på magen som Cecilia måste be om lite hjälp. Inte för att Cesar bråkar då, utan för att Cesar måste stå på bakbenen för att Cecilia ska kunna komma åt och det är inget han gör utan hjälp.

26_P5314709

 

Cesar tittar förvånat på allt hår som ligger på golvet.

26_P5314719

 

Det är inget ovanligt att äldre katter behöver hjälp med pälsen. De blir stela med åldern och kommer inte åt och får därför tovor. Det är inte alltid ägaren förstår det, eftersom man aldrig behövt borsta tidigare. Det kan även bero på att katten fått ont i en eller flera tänder och därför inte vill putsa sig. Även katter som är överviktiga kan få tovor över korsryggen och det även om de är korthåriga. 

Trim33_P8191487

 

En lite lättare sommarfrisyr är beställd.

26_P4244588

 

Monster är världens charmigaste kille. Tvärt emot ett monster. Han kom med sin husse för att ta bort några tovor på magen och hur många katter lägger upp sig på bordet och vill att man ska klippa och kamma?

Trim-47_PB197395

 

Zimba har en stor tjock päls, som är svår att sköta när han är utekatt därför ska han få lite hjälp med att minska den.

26_Zimba-trim

 

En nöjd kund.

26_Sebbe-trim

 

Ner i badbaljan. Schampo i. Massera. Schampo ur. Upprepa. I med balsam. Massera lite till. Ur med balsam. Harald tyckte inte att det var så dumt att få en spabehandling.26_Harald_P5023792

 

Sen kan man ju också gå lite wild and crazy!