Att vara volontär

Boka tid i Norrtälje

Vi behöver alltid volontärer på katthemmet som hjälper oss med att städa och/eller socialisera katterna genom att gosa, leka och prata med dem och även lite pälsvård. Du kan se lediga pass på boka tid-knappen.

Det är helt okej om du vill ta med dig kattgodis, skinka, räkor eller leksaker. Något som är väldigt uppskattat hos katterna är annars köttfärs, kycklinghjärtan eller fisk.

Du kan boka in dig på ett pass, två pass eller alla passen under en dag om du vill. Du väljer själv. Vi är inte stenhårda på tiderna eftersom de ska passa med bussar eller barn som ska till dagis/skola. Det går att anpassa så det passar dig. Vi vill dock gärna hunnit med städningen innan socialiseringsvolontärerna kommer.

På helgen och röda dagar, så har vi inga pass 2 och 3.

Om du är intresserad av att vara volontär går det bra att boka in dig på en introduktion genom att boka ett pass via vår bokningstjänst och skriv att det är ett intro i meddelanderutan. Du kan lätt boka pass genom att klicka på den blå bokningsknappen här på sidan.

Mindre barn är välkomna på socialiseringspass tillsammans med en förälder.

 • Ha mjuka sköna kläder på dig som du kan stoppa i tvätten direkt när du kommer hem. Speciellt om du har katter hemma. Vi rekommenderar inte svarta kläder ;)
  Ej långärmat.
 • Ha inga starka dofter på dig!
 • Långt hår sätts upp i exempelvis en tofs.Inneskor som lätt kan saneras med spray och som tål det. Du kan inte gå i bara strumporna eller ytterskorna. Helst ej i tyg. Svåra att sanera.
  Inneskorna kan inte stå kvar på katthemmet mellan passen pga platsbrist. Om du är sjuk, så avboka hellre än att riskera att smitta personalen. De jobbar så mycket med katterna och har inte tid att vara sjuka. Då kraschar hela verksamheten!

  Buss
  620 eller 621
  Hållplats Grovsta

Lokalen är från 1860-talet och tyvärr inte handikappanpassad. Om du har ett funktionshinder kan du ta sig in i nya katteriet, men den gamla delen har en mycket smal dörr med en trappa. Vi hjälper mer än gärna till för att göra det så smidigt som möjligt för dig som har speciella behov. Alla boxarna har en hög tröskel/kant av hygienskäl.

OBS! Just nu är det extra stökigt hos oss för att vi håller på att bygga om och till. Klart våren 2019.

Har du några frågor är det bara att du hör av dig. Hoppas att vi ses!

Kontakt: volontar@kattcenter.se

Facebook: @norrtaljekatthem

Tufft att vara volontär på katthemmet
Tufft att vara volontär på katthemmet

Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Bankgiro är 495-5670
Swish: 123 161 2001