Norrtälje kattcenter | katthem | kattpensionat

Bli volontär och hjälp katterna

Just nu tar vi endast emot nya volontärer som kan komma regelbundet en gång i veckan.

Vi behöver alltid volontärer på katthemmet som hjälper oss med att städa och/eller socialisera katterna genom att träna de blyga katterna att vänja sig vid människor och att lita på oss. Du kan se lediga pass på boka tid-knappen.

Vi är i störts behov av städhjälp på helger!


Det är helt okej om du vill ta med dig kattgodis, skinka, räkor eller leksaker. Något som är väldigt uppskattat hos katterna är annars köttfärs, kycklinghjärtan eller fisk.

Du kan boka in dig på ett pass, två pass eller alla passen under en dag om du vill. Du väljer själv. Vi är inte stenhårda på tiderna eftersom de ska passa med bussar eller barn som ska till dagis/skola. Det går att anpassa så det passar dig. Vi vill dock gärna hunnit med städningen innan socialiseringsvolontärerna kommer.

På helgen och röda dagar, så har vi inga pass 2 och 3.

Städpass är mellan 08.30 och ca 12.00.
Socialiseringspass är mellan mån-tors 13.00-18.00 och fre 13.00-16.00. Du kan anpassa själv när du vill komma och hur länge du kan stanna.

Om du är intresserad av att vara volontär hör av dig till oss så bokar vi en tid för en introduktion.

  • Ha mjuka sköna kläder på dig som du kan stoppa i tvätten direkt när du kommer hem. Speciellt om du har katter hemma. Vi rekommenderar inte svarta kläder
  • Ej långärmat.
  • Ha inga starka dofter på dig!
  • Långt hår sätts upp i exempelvis en tofs.Inneskor som lätt kan saneras med spray och som tål det. Du kan inte gå i bara strumporna eller ytterskorna. Helst ej i tyg. Svåra att sanera.
  • Inneskorna kan inte stå kvar på katthemmet mellan passen pga platsbrist. Om du är sjuk, så avboka hellre än att riskera att smitta personalen. De jobbar så mycket med katterna och har inte tid att vara sjuka. Då kraschar hela verksamheten!

Buss
620 eller 621
Hållplats Grovsta
Cirka 300 meter att gå från hållplatsen till katthemmet.

Har du några frågor är det bara att du hör av dig. Hoppas att vi ses!

Kontakt: volontar@kattcenter.se

Facebook: @kattcenter