Vilsen eller inte?

Jag fick ett samtal angående en hankatt som man ofta sett vid ett nerbrunnet hus. Man undrade om han var hemlös eller inte, samt att man skulle börja riva huset och var därför orolig för katten. Det är väldigt vanligt att tama och keliga katter upplevs som skygga ute och inte kommer fram för att hälsa. Det är inget tecken på att katten är hemlös. I det här fallet ville vi ta reda på det och därför behövdes en fälla för att få tag på katten för att kolla id.

Katten gick lätt in i fällan och de kom hit med honom för att kolla id och det visade sig att han var tatuerad och registrerad i SKK 🙂

Vi kunde nu söka i databasen och lätt få tag på ägaren och kunde höra oss för hur det låg till. Ville, som hankatten heter, gillade att ta långa promenader varje dag, men han kom alltid hem på kvällen. Han gillade tydligen att hålla till vid det nerbrunna huset trots att det låg drygt tre kilometer från hemmet. Matte visste om detta.

Det är jätte skönt att få veta att han inte var saknad. Hade han inte varit id-märkt så hade nästa steg varit att sätta ett halsband på honom med ett meddelande i och släppa tillbaka honom på platsen, så att om han gick hem så skulle ägaren se det och läsa meddelandet och förhoppningsvis ringa upp så vi fick veta var han bodde.

De som uppmärksammat katten tyckte att det var lite pinsamt eftersom katten inte var saknad, men jag försäkrade dem om att det absolut inte är fel att bry sig. Han kunde ju lika gärna ha varit vilse och behöva hjälp eftersom det var en udda plats han var på. Det är aldrig fel att bry sig!

Ville på promenad
Ville på promenad

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12