Ullas tänder

Vi hade en tid till en klinik i Upplands Väsby i förra veckan, men vi bokade av den efter att ha fått tips av Ginger, som adopterat tre katter från oss, om att hon hade en väninna som var tandläkare och att väninnan i sin tur hade en väninna som var veterinär och specialiserade sig på katt och tänder och jobbar på Mälarhöjdens veterinärpraktik.

Efter att ha varit i kontakt med dem och skickat röntgenbilderna, så gav de oss en offert på 12 000 kr som billigast och 17 000 kr som dyrast.

Tidigt på morgonen idag körde Jan iväg, tillsammans med Ulla, till Fruängen och lämnade in henne för undersökning och operation. De skulle igenom stan i rusningstrafiken och vara framme 8.45.

De undersökte Ulla och trodde inte att alla tänder skulle behövas tas bort, men de flesta var väldigt dåliga. De visste inte om det skulle räcka med en operation eftersom det berodde på hur pilligt det var att få loss tänderna. Ulla kunde bara vara sövd en viss tid och om det tog lång tid, så skulle ytterligare en operation behövas.

Totalt togs 24 tänder bort! Ingen mer operation behövs. Ulla har nu en hörntand kvar och två tuggtänder i överkäken på vänster sida, samt tre tuggtänder i underkäken på vänster sida. Höger sida är helt tandlös. Hon har fått stark smärtlindring med sig hem och ska på återbesök om två veckor.

Ulla
Ulla

 

Ulla är oförskämt pigg! Och hungrig! Och hög som ett hus! 😉

Ulla
Ulla

 

Tusen tack till alla som bidragit till hennes operation!
(I den ordning pengarna kommit in)
Lotta Caris
Inga-Britt Hellgren
Lianda Wandell
Linda Loftman
Christina Forsman
Lena Borgström
Gunilla Maria Berg
Elisabeth Lindberg
Anders Lund
Elisabeth Timmerman
Ethel Willman
Marie-Charlotte Falner
Alexandra Wandell
Emma Ivarsson
Lotta Trygg
Birgitta Falk
Marianne och Jan-Olav Kaatari
Ulrika Bermar
Jenny Adolfsson
Chickas minnesfond
*Norrtälje Kattcenter

Totalt har vi fått in 13 700 kronor 🙂
* Betalar mellanskillnaden

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21