Besök på småtimmarna

Vi blev väckta klockan 03.19 av att Zelma skällde och sprang iväg. Sen hörde jag att skallet övergick till att bli mer upprört. Jan gick före för att titta efter vad det var. Vi hörde Hector som morrade och även han var upprörd.

Det tog en stund att upptäcka vad det var som var fel. Vi såg sedan att vi hade fått en nyfiken och oinbjuden gäst, som kommit in genom kattluckan. En stor gråfläckig katt. Den försökte gå ut samma väg som den kommit in, men det gick inte. Vi har luckan låst för utpassage med tanke på småttingarna i huset.

Jag skulle öppna ytter dörren för att släppa ut katten, men den var så rädd att han bokstavligen klättrade på väggarna för att komma ut. När jag närmat mig så pass att jag kunde låsa upp dörren, så tyckte katten att det var bäst att öka avståndet mellan oss och han tog sin tillflykt in i en liten kattvind vi har ovanför trappan.

Så som det lätt blir i sådana utrymmen, så hade det även blivit med detta, nämligen fyllt med saker man inte använder dagligen. Det gick därför inte att ta sig in alls utan en större ansträngning, vilket vi inte var på humör för vid denna tidiga timma. Vi beslöt därför oss snabbt för att stänga in katten och gå och lägga oss igen, för att ta itu med katten om några timmar i stället och därmed låta den lugna ner sig.

Klockan sju på morgonen började vi lasta ur kattvinden i jakt på katten.

En rädd katt

 

Katten var fortfarande rädd och den tog sig bara längre in för varje sak vi bar ut… Vi fick fortsätta att tömma kattvinden på saker för att komma åt katten. Fördelen med detta blev att vi hittade några saker som vi letat efter och en del saker som kan tas ner till loppisen 😉

Jan tömmer kattvinden

 

Bara en skyddande påse kvar mellan katten och hemska Jan.

Jan pratar med katten

 

Usch! Det var på tok för hemskt! Katten tog till flykten när hans gömmställe blev röjt. Han  tog sig ner på undervåningen igen och försökte ta sig ut genom kattluckan. Jag hade ställt upp ytterdörren, för att han skulle ta sig ut där, men det blåste så mycket att den gått igen.

Flykt!

 

Vi stod alla stilla en stund för att katten skulle lugna ner sig igen.

Besökande katt

 

När jag närmade mig sakta, sakta för att putta upp dörren blev det alldeles för läskigt. Katten hoppade till ett annat fönster. En välgödd och ärrad herre, men ändå väldigt vacker.

Besökande katt

 

När ytterdörren öppnades var katten snabbt ute och sprang över tomten.

Äntligen fri!

 

Våra katter var otroligt nyfikna och lite förskräckta när vi släppte ut dem från köket. De blev alla instängda medan de åt frukost. De visste att en främmande katt varit där.

Vårat gäng
Vårat gäng
Vårat gäng

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670