En till kattunge hittad

Kvinnan i Täby som hittade kattungarna igår hittade ett syskon till nu på förmiddagen. En liten hane, som satt längst upp i ett träd. Polisen ville inte hjälpa till, men kvinnan har som tur är en bekant som jobbar på brandkåren och han ställde upp på en gång och fick ner den lilla kattungen som satt 8-10 meter upp i trädet.

Lillkillen var frusen och väldigt hungrig så klart, men trots skräcknatten ensam i ett träd, så var han i bra skick.

Timmy

 
Timmy åt som en häst och sedan undersökte han omgivningen med sina syskon och sen busade de runt tills de somnade.

Timmy busar

 
Tiina och Teddy håller ihop.

Tiina och Teddy

 
Timmy hittade en trygg plats att sova på i elementbädden.

Timmy

  

Vi har inte kommit längre med att bygga köksdelen i karantän eftersom veckan har varit väldigt hektisk. Telefonen har gått varm. Många visningar, veterinärbesök och adoptioner. Det är så klart jätte roligt! 🙂  Vi startar med nya krafter nästa vecka.
 

Jag vill tacka Inger och Wikki Bloggkatten som skickat 6 förpackningar med FortiFlora till oss att prova på katter som är dåliga i magen. Det ska bli spännande att prova probiotika och se vilken effekt det har. Många hemlösa katter är eller blir dåliga i magen, för att de antingen inte ätit mat på länge och sedan vill äta varje smula som serveras. Förändring i dieten, men också förändring av miljön. Katterna avmaskas, blir vaccinerade och det påverkar magen. En del behandlas med antibiotika och en del katter är känsliga för stress och det inverkar på magen. Vi är jätte tacksamma för att du tänker på oss 🙂
 
 

På förmiddagen blev Lisa och Liv hämtade. Från början var det Lisa och Lotta som skulle flytta, men jag tyckte att Lisa och Liv verkar gilla varandra mycket mer så efter att jag tagit upp det med nya husse och matte fick Lotta vara kvar hos oss ett tag till och Liv ta hennes plats.

Liv och Lisa

 

Johanna har blivit hämtad nu på eftermiddagen. Vi kommer sakna vår charmiga lilla rugguggla 🙂

Vår oktoberflicka

 

Sigge har också blivit hämtad idag. Vi håller tummarna för honom i sitt nya hem.
 
Sigge

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12