Vecka 25 – Full rulle på Katthemmet

Det fungerar bra för Belle i sitt nya bås. När jag öppnar för att städa var hon de första dagarna snabbt framme vid sitt gamla bås och tittade, men blev inte insläppt. Hon fungerar väldigt bra ihop med andra katter. Små grabbarna har flyttat till sina nya hem nu.

Har bytt rum på Emma. Hon får nu bo i ett mindre bås med Pepsi och Max. Han är åter på pensionat. Det verkar ha blivit mer harmoniskt för henne nu.

Esmeralda är framme mer och mer. Sitter kvar längre stunder nu. Blir ändå lite ängslig när jag kommer in, men att ha koll på kattungarna drar mer än känslan att fly. Har gjort ett kattungerum, som Esmeralda får bossa i. Hon tycks trivas med det.

Harriet biter min pojkvän svårt i tummen när vi är inne och rengör. Jag blir också riven när jag försöker stoppa henne. Har hänt många gånger nu att hon attackerar utan synbar anledning. Undrar om något är fel? Hon kanske inte mår bra? Hon är så hemskt arg i sina attacker. Inte bara en liten protest och kanske en tass som slår emot en, utan hon biter tag och skadar rejält. Jans hand svullnade upp mycket och han får äta en kur antibiotika. Hoppas det hinner svälla av tills han ska tävla i SM pistolskytte om 5 dagar…

Fick torsk av en fadder, som jag delade ut på katteriet. Lillan kom fram direkt ur sitt gömme och tittade nyfiket, sen kom hon faktiskt fram och tog en bit ur handen på mig!!! Sen gick hon in med sin bit i gömmet för att äta.

Lillan

Måns har blivit mer kelig denna vecka tycker jag. Han är dock fortfarande osäker. Jag fick klappa honom på huvudet och han började kurra, men efter en liten stund blev han osäker och drog sig undan och såg ut som att jag tänkte slå honom. Har kommit på honom flera gånger med att putsa bäbisrumpor 😉

Har flyttat in Skorpan till ett större bås eftersom det bara blev hon och två ungar kvar. Kattungarna fick flytta till kattungerummet och Skorpan till ett vuxenrum. Det var lite fräsigt mellan henne och en äldre hona, men inget mer än så. De lugnar ner sig snart tror jag.

Tjejen får nu bo med nya grabbarna Greger och Eduardo. Det fungerar bra. De är lugna och snälla. Ingen som bråkar med Tjejen. Hon har lite sår rpå huvudet där Harriet gått lös på henne. Tim har inte kommit tillbaka efter helgen. Det har gått bra för honom. Tomas är hämtad han nu med. De kommer båda bli jätte bortskämda 😀

Allt verkar fungera bra för Tim i sitt nya hem. Håller tummarna!!

Det har kommit en ny hona som jag satte inne i stora gruppen. Det fungerade bra. Jag skulle sedan fånga in henne för att ge henne en avmaskningstablett, men det tycket inte hon, utan hon sprang upp till Zorro och tryckte sig tätt intill honom. Han låg helt stilla och funderade först en stund om det här var okej, men sedan bestämde han sig för att han skulle beskydda den fina lilla fröken.

Zorro och Saga

Holger flyttar hem med Max till Stockholm.

Holger

Wesley och Gustav hälsar att de mår toppen bra i sitt nya hem.

Gustav och Wesley
Artikeln om Sussie (Terese) har kommit ut i Norrtälje tidning:
Publicerad 21 juni 2010

 

Terese, Cecilia och Tammie

Cecilia Moore som driver Norrtälje katthem ideellt har tagit väl hand om katten Sussie sedan början av april.
Foto: Måna Roos

Katten vilken tur!

Penningby
Katthemskatten Sussies veterinärbesök blev en riktig solskenshistoria. Nu får hon snart flytta hem till riktiga matte.

Sussie försvann från hemmet i Brölunda i början av året. Ägaren Asta Bergström befarade att katten blivit påkörd och trodde att hon aldrig mer skulle få se sin svartvita misse. Tills en vacker junidag, hos veterinären i Roslagsbro där Asta Bergström hjälper till.

Till mottagningen kom då Cecilia Moore, som driver Norrtälje katthem i Grovsta utanför Penningby. Hon hade tagit med sig flera honkatter som skulle kastreras. En av dem smet ut i bilen.

”Det är ju Sussie”

– Då kom en tjej och parkerade bredvid och frågade om jag ville ha hjälp, säger Cecilia Moore.– När tjejen såg katterna ropade hon ”men det är ju Sussie!”

Den till synes herrelösa vildkatten, som var dräktig, lämnades in på katthemmet i april och är lätt att känna igen med sin markerat svarta nos. En familj hade sett den i Brölundaområdet och vänt sig till Cecilia Moore. Hon kunde inte spåra ägaren då katten inte var id-märkt.

– Nu slutade det ju lyckligt i alla fall och det känns häftigt, säger hon.Snart får Sussie flytta till sitt gamla hem. Men först ska hennes unge Tammie bli helt avvänjd och flytta till lägenhet i Stockholm.

Lilly Hallberg