Lördag – Öppet hus

Hector var inne på loppisen innan vi öppnade och höll koll oss att allt det sista plocket hamnade på rätt plats. Han struttade runt en stund när den första vågen av besökare kom in när vi öppnade dörrarna kl 10, men efter ett tag blev det för mycket även för den socialaste katt.

Hector - ej till salu

 

Redan 9.30 kom första bilen och inte långt efter det hade vi en kö på trappen. Klockan 10.00 öppnade vi dörren och det vällde in folk, sen var det en jämn ström hela dagen.

Kl 10.00

 

Det var många som besökte loppisen, gick ner till katterna och kom tillbaka till loppisen för att gå ett varv till. Det fanns så mycket saker att man måste gå flera varv för att inte missa något. Fika och sen besöka katterna igen. Inte svårt att göra en heldag på katthemmet.

Loppisen

 

Jans storasyster Maj hjälpte mig på loppisen och var första inslagerska medan jag var den som köpslog om priserna. Vi hade en lång kö upp till oss i kassan från det att vi öppnade och fram till 14-tiden. Först då började det lugna ner sig lite.

Cecilia och Maj

 

Christina och Monica jobbade på lika intensivt i kafédelen. Det var nog inte många av besökarna som inte fikade. Monica hade bakat 120 bullar och 60 pepparkaksbakelser. När dagen var slut så fanns det 12 bullar kvar och 10 bakelser. Hon hade bakat 22 stycken katthemslimpor. Det är hennes egna hemliga recept och alla blev sålda 🙂 Det var fler som ville ha, men ni får en ny chans på julmarknaden.

Vi hade flyttat in kaféet inomhus eftersom vi inte visste vilket väder vi skulle få, vilket nu faktiskt var helt underbart hela dagen, men ändå kanske inte så pass att man vill sitta ute och fika.

Christina och Monica

 

Några av våra fikasugna besökare.

Fikasugna

 

Redovisning av dagen:

Loppisen drog in 12 191 kr
Fika såldes för 2 812 kr
Donationer togs emot för 11 500 kr
Vi sålde almanackor, kattsängar, grytlappar och annat smått som vi skapat för 2 399 kr 
Lotter såldes för 1 000 kr
Totalt fick vi in 29 902 kr

Vi fick också en hel del saker på vår önskelista, sopsäckar, handskar, rengöringsmedel, leksaker, läkemedel och mat. Härligt! Tusen tack till alla er!
  

Vi som jobbat och slitit hela dagen samlades efteråt och åt tillsammans och pratade om dagen.

Cecilia och Maj – Loppisen
Lotta och Ann – Katteriet
Monica och Christina– Kaféet
Kalle och Christer– Parkeringsvakter
Jan – Allt i allo

Det hade faktiskt aldrig gått utan er hjälp! Tack allihopa!

Jan, Maj, Kalle, Cecilia, Monica, Christer, Ann och Lotta (Christina)

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670