Lugnt mak

I motsats till gårdagen, som var full rulle från morgon till kväll, så har dagens dåliga väder säkert bidragit till att det varit väldigt lugnt och sävlig. Det har inte bara varit vi i personalen som varit lite trötta idag och uppskattat att få vara inne och mysa på första advent, utan även våra fyrbenta vänner.

Chris och Ralle

 

Gostanterna var här idag och hjälpte oss med städningen. Jätte skönt för mig och för Jan. Det var ganska mycket annat som skulle plockas undan innan det gick att börja städa, så då kunna jag ägna mig åt det medan Jan städade i karantän.

Birgitta

 

Bra teamwork mellan systrarna.

Gunilla

 

Det var en hemlös kattmamma som fångades in i Brottby tillsammans med sina ungar för lite mer än två månader sedan och kom hit. När de skulle fångas in, så visade det sig att hon även hade två fjolårsungar hos sig. Då hade vi tyvärr inte plats att ta emot dem och de har därför bott hemma hos den volontären som fångade in katterna, men idag fick de komma hit. De har hunnit bli kastrerade och vaccinerade innan de kom till oss.

Rutan

 

De är så klart blyga, men de har kommit riktigt långt i sin sociala träning. De har sovit i sängen. De äter godis ur handen och det går att klappa dem. Jag tror att de kommer att backa lite nu när de bytt miljö, men de borde komma igång väldigt snabbt igen.

Pricken

 

Rottie är första hjälpare när småttingarna ska ha mat och pysslas om på annat sätt. Hon vill att de ska växa fortare, så hon får busa med dem!

Rottie och trillingarna

 

Trulls och syskonen sträcker lite på benen. Åh, så spännande! och vingligt 😉

Trulls

 

När Tripp var nöjd på alla sätt och vis blev han busig. Han och jag busade lite med varandra. Jag blir helt tagen av deras charm.

Det blir allt oftare som de busar med varandra. Små mini brottningsmatcher, som inte varar mer än 5-10 sekunder. Sen blir man trött…

Tripp

 

…Så trött…

Trulls

 

I tävlingen om 50 000 kr låg vi tvåa i början av veckan, men sedan knappade vi sakta in på första platsen igen. Vi legat hack i häl hela veckan, men efter att Ann pratat om tävlingen med alla som kom till katteriet igår, så har vi faktiskt gått om igen! Just nu leder vi med 63 röster. Fortsätt att sprida ordet och var på alla 🙂

Serlatävlingen

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12