Många blyga katter

Idag var det inte fullt så rädda när jag var inne och städade hos de senast inkomna kattungarna. En lite hona, som jag döpte till Doris, var lite osäker, men låg helt stilla och tittade nyfiket på mig medan jag städade.

Doris

 
De två röda hanarna gömde sig i stället.

Danne och Dave

 
En röd och vit kattunge började med att göra ett försök att inte synas alls.

Syns inte. Finns inte.

 
Men efter ett tag blev han (jag tror det är en han) lite nyfiken i alla fall och började titta på mig.

Don

 

När han fått lite mer tid på sig vågade han röra sig runt i boxen, men fortsatte att titta misstänksamt på mig när jag kom för nära. Medan de två hel röda bröderna fortsatte att gömma sig.

Don

 
Den femte kattungen höll sig helt tyst och stilla i ett gömme i hopp om att jag inte skulle se den.

Douglas

 

I box tre låg kattungarna på rad och tittade på mig medan jag städade. Det var bara Elias som inte var helt avslappnad. Annars börjar det gå riktigt bra med deras socialisering.

Jones, Elias, Eddie och Jonna

 

De gråa systrarna i box fyra tittade också på mig med stora misstänksamma ögon medan jag putsade bort näsavtryck på glaset. De funderade på att sticka några gånger, men valde att ligga kvar. Det är positivt. Alla i karantän, förutom Miriam, behöver socialiseras mycket.

Cecilia
Exa och Ellie

 

Trixie, busig som hon är, fick för sig den toppen smarta idén att hoppa ner i vår bajstunna idag. Vi tömmer innehållet av alla toalådorna i en sopsäck innan vi diskar lådorna, så det är inte det bästa stället att undersöka… Låt oss säga att hon var tvungen att bada efteråt.

Trixie har blivit lite av vår nya Scarlett. Nyfiken och framåt. Hon måste hälsa på Zelma såklart!

Trixie och Zelma

 

Zelma var också väldigt nyfiken på Trixie.

Trixie och Zelma
 

Jag har lite olika fleecetyger som jag tänkte göra bäddar av och sälja på julmarknaden för katthemmets räkning, men jag har även fått tag på lite olika kattyger på tradera och jag har funderat och funderat på vad jag ska sy av dem som vi kan sälja… Kom inte på något bra alls. Lottas supersöta grytlappar tog ju slut när hon sålde dem på öppna huset! 🙂 Så jag frågade Lotta om jag också fick sy grytlappar till julmarknaden och efter klartecken började jag.   

Min Bernina från 60-talet

 
En grytlapp klar.

Jag har en fundering på att skapa en webshop där man kan köpa våra kreationer. Återkommer med mer om det när jag funderat lite till.

Grytlapp
 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670