Ny hona in

En hona från Vallentuna som gått ute en längre tid i ett område där ingen visste var hon hörde hämma. Polisen föreslog att man skulle avliva katten. Honan ställdes på kö för att komma till oss, men sedan tog en dam tog in henne till sig under hösten.

Olyckligtvis så avled kvinnan innan jul. Katten satt ensam med henne i fem dygn innan man upptäckte att kvinnan var död. En annan granne tog in katten tills dess att vi kunde ta emot katten.

Nissan

 

Hardy fick en session i klickerträning. Han inledde med att fräsa högt när han såg att jag var inställd på honom.

– Hjälp! Vad vill hon med mig?!

Men när jag bjöd på räkor med varje klick, så mjuknade han snabbt och jag fick komma riktigt nära till slut 🙂

Cecilia och Hardy

 

Det kom in en okastrerad hankatt på eftermiddagen från Rimbo, för att kolla om den var id-märkt. Jag har fått mail och bilder på den sedan början av december. Han har envist hållit till vid en tomt och bråkat med katterna som bor där. Man har försökt att skrämma bort honom genom att skrika, stampa med fötterna, klappa med händerna, men inget har ens besvärat katthanen. Under ett kattbråk kastade man vatten på dem, men hankatten var obesvärad.

Man tyckte att katten såg väldigt ovanlig ut och att det måste vara en raskatt som någon saknade. Vart hörde den hemma?

När den kom hit, så kunde vi genast avläsa ett chip och hittade en ägare i Brottby… Det visade sig att katten trots allt bodde i Rimbo. Det var en utställningskatt som varit avelshane. En bengal. Han hade en innätad utebur, men var tydligen en utbrytarkung. Han hade fått vara ute korta stunder sedan i höstas, men matte visste inte att han gick så långt när han var ute. Nu skulle det bli ändring. Han blev hämtad innan stängning.

Tiger

 

Kattungarna uppe i huset fick sig en ny leksak. Gulli var mest intresserad av maten, medan Rottie och Trulls släppte intresset för middagen när den nya leksaken visade sig.

Trulls och Rottie

 

Medan kattungarna lekte visade vår kung sig. Han vet nämligen att det blir mat flera gånger om dagen nu när det finns kattungar i huset. Förut tittade han på dem med avsky.  
– Småkryp!
Men nu har de ett värde för den matglade. Snälla husse kan ju inte motstå att låta kungen smaka lite också 😉

Trulls och Rottie med Hector i bakgrunden

  

Trulls är väldigt impad av kungen, men han är allt för liten för att få hänga med honom.

Trulls hälsar på Hector

 

När kungen gått, så är det den nya leksaken som hägrar igen.

Trulls och Rottie

 

Gulli är mätt och belåten efter att ha ätit sin middag.

Gulli

  

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670