En utryckning

Sylvester hade fått vara ensam i köket en stund för att pausa från de andra katterna i hushållet. Han var lugn och nöjd. Saknade inget. När matte kom tillbaka, så kunde hon inte hitta honom… Hon letade och letade, men vartenda tänkbara gömställe var tomt. Oron spred sig. Vart hade han tagit vägen? Hade han smitit ut av misstag?

Vid diskbänken hittade matte en öppning, som hon inte tänkt på förut. Hade han tagit sig in där? Efter att jag och matte samtalat, så ställdes smaskig mat ut och Sylvester lämnades i fred i hopp om att han skulle frästas att komma fram.

Efter flera timmar hade han inte kommit fram och vi beslöt oss för att åka dit och titta och hjälpa till.

Tittade man in i det lilla hålet och lyste upp, så fanns det en hel ny värld bakom skåpen i köket…

Bakom skåpen
 

Ingen Sylvester syntes till, men han kunde ha tagit sig runt ett hörn där det fanns en inbyggnadsugn. Vi lossade på ugnen och hittade ytterligare en öppning att titta in i. Jan såg då helt plötsligt Sylvester. Han mådde bra, men ville inte komma fram.

Jan

 

Sylvester kröp längre in när vi försökte locka på honom och sedan var det omöjligt för oss att få tag på honom utan att riva sönder köket.

Gömda Sylvester

 

Det fanns inget annat i nuläget att göra än att ladda en kattfälla med smask och ha is i magen och vänta ut honom över natten. Han satt inte fast eller var skadad som tur var. Bara rädd.

Sylvester väl gömd

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670