Ny katt

I förra veckan lånade jag ut en fälla till några som hade sett en perser röra sig runt deras hem sedan december. Den har varit för skygg för att kunna fångas in för hand. De hade laddat fällan många gånger sedan före helgen, men fel katter har hela tiden lockats in i fällan. Först idag hade rätt katt gått in i fällan.

En olycklig katt

 
Det visade sig vara en okastrerad perser hane, som inte heller är id-märkt. Han är nog den mest toviga katt jag har sett hittills. På vissa ställen på ryggen var han helt kal där förmodligen tovorna nötts eller slitits av. Han luktade något förskräckligt, så han fick gå på spa det första han fick göra. Annars skulle det vara tufft att ha honom i lokalen!

Vi började med att raka honom. Han var otroligt medgörlig hela tiden.

Frisering

 
När vi började få bort tovorna hittade vi sår och rivmärken. Framför allt på svansen och på ena benet. Han har blivit biten och bortjagad av en annan katt för en 7-10 dagar sedan skulle jag tro. Det fanns en hel del torkat blod i håret.

Han är smal, men inte jätte mager. Han har klarat sig bra som hemlös trots allt. Man skulle ju kunna tro att en raskatt inte skulle vara bra på att jaga, men han har löst matfrågan på något sätt i alla fall. Annars skulle han inte klarat sig så här länge.

Hans öron är smutsiga, men det ser inte ut som skabb. Ska kolla under mikroskåpet imorgon. Han ser svullen ut runt ögonen. Ska ta en närmare titt på det också imorgon och se om han har en inflammation och vad vi ska göra åt det.

När vi gjort en grovtrimning och fått bort alla tovorna hamnade killen i badet. Jag får göra en bättre frisyr senare.

Ett skönt bad

 
Han var väldigt snäll i badet. Inga svårigheter att hantera honom. Och nu luktar han gott!

En nybadad kille

 
Vi gick igenom hans sår och gjorde rent dem. Han blev också vaccinerad. Sen döpte vi honom till Mårten.

Pust! Vilket ställe man hamnat på. Först en spabehandling och sedan en trerätters middag.

Mårten
 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12