Veterinärdag

Idag har vi haft Carl-Petter här och vi har hunnit med mycket. Vi började redan klockan 08.00 och kastrera 3 honor och 5 hanar under förmiddagen. 

Carl-Petter

 

Conrad (nu Aragon) tyckte att det var tryggt att ligga i Astas famn och vänta på att somna efter att han hade fått sin lugnande spruta.

Asta och Conrad

 

Efter en stund började Conrad må lite illa. Han började hulka och vi trodde han skulle kräkas, men illamåendet gick över.

Asta med en illamående Conrad

 
Rosie har en knöl på sidan som vi har planerat att ta bort sedan tidigare. När hon först kom till katthemmet trodde jag att det var en tova, men det visade sig vara en knöl i huden. Carl-Petter undersökte den förra gången han var här och vi beslutade oss för att ta bort den.

Carl-Petter förbereder Rosie

 

Efter att vi rakat och tvättat runt knölen togs den bort. Det visade sig vara en cysta. Vi har inte någon möjlighet att skicka den på analys, men Carl-Petter tyckte att den var väl innesluten och den växte lokalt. Om den nu var elakartad så fick vi med stor sannolikhet bort den helt.

Innan Rosie vaknade från sövningen fick hon sig en riktig genomborstning av Lotta. Rosie är snäll och man kan borsta henne normal, men man kommer åt på ett helt annat sätt när de sover. Speciellt på magen.

Rosies knöl

 
Fyra av kattungarna som återhämtar sig efter kastreringen. Varmt och tryggt. De sov ungefär en timma sen var de hungriga som vargar och åt som hästar… 🙂

Valle, Tiina, Timmy och Teddy

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670