Ny katt

En honkatt som stått på vår väntelista sedan i juli. De som matat henne har annonserat och försökt hitta ägaren, men utan resultat. Vi trodde att det skulle vara hyfsat enkelt eftersom katten, Miriam, ändå har en väldigt speciell teckning i ansiktet. Hon är tam och jag misstänker att hon kan vara kastrerad eftersom hon gått ute så många månader och inte har eller väntar ungar.

Miriam

 

Vi lämnade tillbaka en blandare på IKEA och fick då ett tillgodokort. Det räckte till tio pallar 🙂 Det har nog stått en månad nu sedan vi köpte dem. Det har bara inte funnits tid att skruva ihop dem, men nu håller vi på. Det blir jätte bra ha en i varje bås. Det kommer underlätta mycket när vi behöver komma åt katterna när de ligger på hyllorna eller i ett gömme högt upp och även när vi ska städa. Förut har vi bara haft en pall. När man är inne i boxen och kommer på att man behöver en pall att stå på, så ska man försöka knöla sig ut, utan att få med sig katter och hämta den välanvända pallen vi har och sen ha den med sig in i boxen utan att släppa ut någon. Det är knepigt när det är många som är busiga och har det som sport att smita ut.

Sofia, som praktiserar här under hösten, hjälper till.
– Men hur blev det så här? Jag följde ju instruktionerna… 
– Vrid bara på de undre stödpinnarna, säger Lotta, så blir det rätt.

Sofia

 

Vi kan bara skruva ihop en eller två åt gången, för det finns ingenstans att förvara dem innan de kan lackas. Det enklaste sättet har varit att skruva ihop en och lacka den och när det torkat, så har vi ställt in den i en box i katteriet. Det har blivit en pall om dagen. Totalt tio pallar blir det till slut.

Nya pallar

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670