Ny katt akut in

Jag fick ett mail om en skadad hemlös katt igår. Den har gått ute minst ett år och matats. Den har mått bra, men nu hade han skadat ett ben och även svansen. De som matat honom visste inte vad de skulle göra med katten. De hade inte råd att själva ta den till veterinär, men klarade inte av att se den skadad och ha ont. Jag sa till dem att komma hit med den på en gång. Eftersom den är skadad så får den gå före i kön. Vi fick stuva om bäst vi kunde i karantän eftersom det inte var planerat att ta in en katt denna vecka.

Pelle-Jöns

 

Hans svans är infekterad och två tredjedelar har ramlat bort. Hälften av den delen som är kvar kan man nog bäst beskriva som skinnflådd. Han har fått smärtlindring och antibiotika nu. På tisdag när Carl-Petter kommer får vi se om svansen behöver amputeras. Väldigt snäll kisse i alla fall. Inga problem att ge medicin.

Svansskadan

 

De som matat honom i över ett år kallade honom för Pelle-Jöns.

Pelle-Jöns

 

Jag har fått en tid för Roland på Albano på måndag förmiddag, så får de titta på örat och se vad de tycker. Han är i alla fall på bättre humör idag när han nu får smärtlindring. Han har varit med mer och till och med pratat med oss. Det känns bra att smärtis hjälper honom.

Ralle tar för sig när vi har besök. Det är Jans syster Maj som hälsade på hos oss idag. Fina två-års presenter fick vi också. Dammtrasor, servetter och tyger. Allt med katter på 🙂

Maj och Ralle

 

Vi hade frigång mellan boxarna på eftermiddagen och det var flera blygisar som visade sig 🙂 Rose har ökat på intensiteten i sin sång idag. Det låter så roligt när hon sjunger.

Elise och Zeb

 

Freja har blivit adopterad idag till en hästgård i Vallentuna. Det var Freja som valde sin nya ägare 🙂 Freja kommer att få en ung hona som kompis. Första tiden kommer hon vara inne och lära känna alla och bli helt trygg innan hon får komma ut.

Freja har varit två dagar kort för att ha varit på katthemmet i ett år. Vår decemberkisse.

Freja

 

Gåvor till bygget av utegårdarna fortsätter att komma in.

Tusen tack till er
Marie, Silberstein, Rimbo
Ann-Charlotte Johansson

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12