Nya familjen

Idag har jag ägnat en hel del tid åt de nya rädda kattungarna i tur och ordning genom att bara visa mig och låta dem se mig göra ingenting. Inte prata med dem eller titta dem i ögonen. Bara vara lugn. De visar alla signaler för att försöka få ett ökat avstånd. De morrar, väser och fäller bak öronen så långt att de inte syns alls.

En rädd tjej - Blå sköldpadda

 

Två av dem gör skenattacker där de spottar och hoppar till, vilket kan få vem som helst att bli rädd, men jag försöker att inte rygga undan. Det fungerar inte första gången man är med om det kan jag lova! Dalton var en sån katt som “spottade”, men han blev ju en jätte gosig kille till slut han med 🙂

Dalton från rädd till gosig

 

Det är två honor som är sköldpaddsfärgade. De två andra vet jag inte vad de är för kön än. Det får vänta helt enkelt.

En sköldpaddshona

 

En gråtigrerad

 

Den svarta kattungen med vita tecken har mildast temperament. Jag tror att den kommer att bli lättast att jobba med. Den fräser bara lite och jag har hållit den i famnen utan att den blev helt galen. Sköldpaddstjejerna har mest humör. Spottar och fräser. Den blå sköldpaddan är den enda som jag sett ute och tittar sig omkring flera gånger. Den gråtigrerade ligger någonstans mitt i mellan.

Mammakatten är också väldigt rädd. Hon fräser inte så mycket, utan ligger och trycker tills hon helt plötsligt bara flyger ut ur sitt gömme och försöker klättra på väggarna. Hon är gråtabby och väldigt liten.

En svart med vita tecken

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670