Rör inte mina bakterier!

Den 28/1 gjorde jag ett hembesök för att göra rent öronen på en katt, för att slippa stressa katten med att transportera iväg den eftersom det är en blygis. Jag började med att linda in katten i en filt, så den skulle känna sig lugn och trygg, samt att det underlättar väldigt när de är blyga.

Nu gick inte allt som jag beräknat eftersom när kisse blev lite sprattlig, så reagerade matte instinktivt med att vilja hjälpa till och sträckte fram händerna. Jag hann bara säga nej, i ett försök att stoppa henne, men i ett snabbt ögonblick hade hon blivit biten.

När kisse hade bitit stegrade stressen från en mycket låg nivå till panik under ett andetag. Situationen urartade och allt blev fel. Kisse ville inte stanna kvar i filten och fick tag i mitt finger. Det var som en liten symaskin som tuggade på mitt finger och sedan ville kisse inte släppa taget. När hon väl släppte taget, efter vad som kändes som en evighet,  tittade på mig men en blick som sa:
– Oj, det där blev visst lite fel..!

Jag lindade om fingret med hushållspapper för att inte blöda ner allt och sedan gjorde vi rent öronen. När jag var klar sa jag till kisse att hon fick gå och hon tog då några steg på köksbordet, men hon stannade kvar. Lite funderande. Lite putt.

Tvätta och sprita. Det såg inte allt för farligt ut.

Cecilias hand
Cecilias hand

 

På eftermiddagen började det dunka ganska rejält i fingret och det hade svullnat en del…

Cecilias hand
Cecilias hand

 

Jag pratade med husläkaren och fick en tid för att komma nästa dag. Jag började samtidigt äta av en antibiotika som jag hade hemma, samt la ett spritförband att ha på under natten.

När jag skulle gå och lägga mig var mitt ringfinger dubbelt så stort och det kändes som om det skulle sprängas.

Cecilias hand
Cecilias hand

 

När jag träffade läkaren tyckte han att det såg fint ut trots svullnaden. Jag var orolig för att det hade börjat värka från fingret och upp mot armbågen. Han skrev ut en antibiotika som jag inte tagit tidigare. Jag frågade om den antibiotikan jag ätit tidigare, men läkaren sa att denna jag skulle äta var den man rekommenderade vid kattbett.

Jag gick och hämtade ut tabletterna och påbörjade min kur. Vardagen fortskred som vanligt förutom att jag fick springa på toa ganska ofta, men det avtog också när jag ätit antibiotikan några dagar.

Lördagen 7/2 fick jag riktigt ont i magen och kunde inte behålla något jag åt. Det bokstavligen rann rakt igenom mig. När jag åt något, så vred sig tarmarna och det var outhärdligt. Tio minuter senare var det tsunamivarning! Har aldrig varit med om något liknande!

Tortyren fortsatte under söndagen och jag ringde till sjukvårdsupplysningen. De trodde att det kunde vara en tarminflammation och att det räckte om jag gick till husläkaren nästa dag.

Hos husläkaren fastslogs det att det var en tarminflammation som berodde antibiotikan och den sattes ut. De ville att jag skulle lämna blodprover, men det var för sent för vissa prover så jag skulle komma tillbaka nästa morgon för det. Läkaren rådde mig att bara äta flytande mat för att skona magen.

Under natten hade jag otroligt ont i magen och var på toa otaliga gånger. På småtimmarna fick jag frossa och började känna mig riktigt ynklig.

På morgonen när vi skulle åka till vårdcentralen för att ta prover, så sa jag till Jan att han fick köra mig till akuten istället, för jag mådde så pass dåligt.

När jag kom in till akuten fick jag komma in på ett rum på en gång. Det blev prover och dropp. Jag hade feber och var mycket medtagen. Läkaren ville lägga in mig först, men när det var fastslaget att hela min tarmflora slagits ut av antibiotikan tyckte de att det var större infektionsrisk för mig att stanna kvar tyckte att det var bättre att jag gick hem. En bakterie hade fått fäste och gjort att jag fått en kraftig tarminflammation. En annan antibiotika skrevs ut för att ta kål på den bakterien…

Jag försökte få i mig probiotika tillsammans med den nya antibiotikan. Sedan sov jag i två dygn…

Nu är jag på benen igen, men kan fortfarande inte äta. Fingret läker, men är inte helt bra. Magen var prio sa läkaren, fingret sekundärt.

Det positiva är att jag har spolat ner dryga sju kilo i toaletten! 😉

Cecilias hand
Cecilias hand

_____________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21