Sascha hälsar

Hej Cecilia och ni andra på katthemmet.

Här kommer några rader om Saschas omställning till sitt nytt hem. Jag skulle vilja påstå att om det är möjligt, så märks det att hon valde mig istället för tvärt om. Hon traskade ur sin resebur första kvällen, tog sig en titt omkring, upptäkte den lilla lurven som kom ut i reseburen någon meter ifrån henne (Myra, som jag döpte hennes nya kompis till, som hittades i en kartong i Malsta) hon gick fram och nosade, han reste ragg och fräste, hon undra nog va det var för en konstig typ och fortsatte sen med att utforska lägenheten.

Redan första kvällen hittade hon sin favorit plats i soffan, nämligen på armstödet, och nyfiket tittade hon på när myra lekte med en mus på pinne. En annan plats som hon senare upptäckte var på stolarna i köket, någon av de två ställena hittar man henne oftast. Sascha och Myra är nu vänner, men jag tror att Myra kan gå henne på nerverna ibland, det är inte så kul när någon går på eller biter en i svansen när man försöker vila, men då säger hon ifrån. Hon har även tagit honom till sig och minst en gång om dagen ser man henne tvätta honom, han är inte lika imponerad av denna rit alltid, utan försöker slingra sig iväg men då håller hon honom i ett stadigt grepp. Det lustig är att när hon är klar kommer han tillbaka, nästan som om han ändå vill ha mer. 

Sascha och Myra

 

Sascha kommer gärna å gosar, men oftast bara små stunder åt gången, däremot har jag redan fått flera “kramar” av henne. En sån personlighet, underbar!! Redan första kvällen gick hon på lådan, åt och drack. Däremot verkar hon inte så intresserad av annan mat än torrfodret, eller så är det jag som inte erbjuder rätt saker 😉 Att allt har gått så bra på bara en vecka känns otroligt kul och skönt, undrar var vi är om några veckor till 🙂

För Myra går det också bra. Han kissade första natten en gång på mig i sängen sen dess har han gått på lådan, även han äter och dricker bra, och han har hittils fått smaka skinka och köttfärs vilka båda var en hitt. Han är stundvis sjövild, går från noll till hundra till att handfallen somna i soffan.

Hälsningar
Sascha, Myra och Catta     

 

Sascha och Myra