Slurp!!

Vi har börjat få in möss nu igen när hösten kommit. Det skedde över en natt och mössen springer oblygt omkring överallt. De gnager hål, äter upp, kissar och bajsar. Inte trevligt. Speciellt när det är hela släkten som flyttat in i huset…

Vi satte upp en musskrämma förra året som skickar ut ett ultraljud som mössen stör sig på och flyttar någon annan stans. Den har fungerat jätte bra, men nu verkar det som att de vant sig vid ljudet och bryr sig inte längre. Jag har beställt en ny liknande manick. Skillnaden är att den byter frekvens då och då, så att mössen inte ska vänja sig.

Vi satte upp vanliga musfällor, men mössen äter upp betet utan att lösa ut fällan… Det blir väl så över många, många generationer att när de som är smarta nog att klara av fällorna överlever får de föra sitt DNA vidare. De mössen som dör i fällan får inte det. Därför blir det smartare möss för varje generation.

Hittade en ny fälla som fungerar precis som de gamla vanliga. Skillnaden är att när musen kliver upp på fällan så utlöses den på en gång. Jag satte ut tre stycken i går kväll och i morse hade jag en mus i varje fälla. När jag skulle tömma dem var Dragan väldigt intresserad, så jag lät honom nosa på en mus. Han blev helt tokig! och snodde åt sig musen. Han gick runt en bra stund och såg stolt ut. Han sträckte på sig och när någon tittade lite närmare på honom var han tvungen att morra. Det var hans byte! Det var nog många år sedan han fångade sig en mus.

Det slutade med att han åt upp den.

Dragan med byte

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670