Solskenshistoria

Vi skulle få in en ung hankatt nu på förmiddagen, som gått ute sedan före jul i Knutby. En familj har tagit hand om den. De har satt upp lappar i området och annonserat, men inte fått något svar. Nu hade vi plats åt den här. När den kom in såg jag att det inte var en hane, utan en hona ftersom katten var silversköldpaddsfärgad. Vid närmare undersökning visade det sig att hon även var chippad och också registrerad!! Det är alltid lite pirrigt att göra sökningen på nätet innan man får veta om katten är reggad eller inte.

Jag fick ringa till SKK eftersom ägarens uppgifter inte var publicerade på webben. På kansliet sa de att katten var rapporterad som avliden 12/1. Jag sa: – Nej då, hon sitter här hos mig!
– Har du katten hos dig?
– Ja, hon sitter här.

Jag fick telefonnummer till ägaren och kunde ringa. Jag ringde och en kvinna svarade. Jag frågade om hon hade en katt som heter Lucy? Kvinnan svarade att katten var avliden.
– Nej, hon sitter här hos mig, svarade jag.
Kvinnan trodde inte sina öron. Hon blev jätte glad.

Katten hade blivit påkörd av en lastbil strax före jul enligt en person som tagit hand om katten. Vid samma tidpunkt hade katten dykt upp en mil därifrån i ett bostadsområde hos den familj som tagit sig an katten fram tills idag. Kvinnan hade inte haft något val än att ro på att hennes katt blivit påkörd och har därför heller inte letat efter den.

Lucy