Två nya ansikten och fler blir det…

De två katter som den nyligen bortgångna Ingrid Öhman lämnade efter sig har nu fått plats på katthemmet. De kommer in idag. 

Trulsan och Busse

    

 Vi väntar in ca 13 katter i nästa vecka via kattkommando syd. Det här skrev HD 3/2: 

Misstänkt djurplågare får tillbaka fyra djur

 Mindre än en vecka efter att polisen hittade 20 katter och två hundar vandrande i sin egen avföring är fyra av djuren tillbaka i hemmet igen.


ÖDÅKRA. Den 27 januari omhändertog polisen 20 katter och två hundar från ett radhus i Ödåkra. En kvinna på promenad slog larm efter att hon sett en lösspringande hund och sedan upptäckt att det låg bajs på golvet i radhuset. Patrullen som kom dit beskriver ett hem i totalt kaos med urin och avföring i alla rum och klädhögar på golven. Enligt polisen saknade även djuren mat och vatten.  Djurägare är ett par i 30–35-årsåldern som nu är polisanmälda för djurplågeri.  

Endast fem dagar efter att djuren hamnat på polisens hundpensionat är nu de två hundarna samt två av katterna tillbaka i Ödåkra.  Länsstyrelsen har hävt omhändertagandet av dessa djur. Detta utan att man gjort en egen inspektion av förhållandena i radhuset.  – Man kan säga att vi har gjort en indirekt inspektion. Polisen har varit där och de har konstaterat att det är städat, säger länsveterinär Lennart Sjöland.  

Kvinnan har i ett brev till länsstyrelsen, skrivet dagen efter polisens tillslag, intygat att man nu är i full färd med att städa huset. Hon beskriver en situation där de blivit fångade i sitt eget hem. Allt började när en katt rymde och kom tillbaka dräktig. Sedan började en okontrollerbar förökning:  “Vi tappade helt kontrollen över situationen”, skriver kvinnan.  

Enligt länsveterinären väljer man den mjuka linjen, delvis för att varken mannen eller kvinnan tidigare visat att de missköter sina djur.  

– Vi har gjort bedömningen att detta varit en situation som glidit dem ur händerna. Djuren var välskötta för övrigt, säger Lennart Sjöland.  

Länsstyrelsen har dock ett villkor – att den ena katten som lämnats tillbaka måste kastreras och intyg på detta ska skickas till länsveterinären.  

– Om vi inte får något intyg blir det först ett föreläggande. I sista hand kan det bli aktuellt med omhändertagande igen.  

De övriga 18 katterna ska nu säljas.  

Maria Berkmo maria.berkmo@hd.se 042-489 93 34  

           ____________________________________________________ 

 
Fick veta att Kicker har öronkvalster, så nu måste vi vara detektiver och hitta vart det har kommit ifrån och även skicka ut information till andra adopterade kattungar som bott med dem.