Söndag – Öppet Hus

När vi kom ner till katteriet tidigt på morgonen möttes vi av glada och pigga kissar, som busat och stojat inne hos sig. Det såg ut som att en tornado gått igenom boxen…

God morgon!

 

Inget annat att göra än att sätta igång och städa inne hos dessa busfrön. Jag gjorde ett försök att distrahera dem från mig med att ge dem blötmat.

Undangömmet

 

Det knepet fungerade på de flesta av katterna, men inte på Morgan… Han skulle “hjälpa” mig att städa. De minsta kattungarna, som också är små kopior av Morgan, gick snart över från att äta till “hjälpa” mig att städa de med.

Morgan

 

Försök att städa med en katt på borsten och två på skyffeln!

Morgan

 

Efter en stund hade jag i alla fall fått ganska bra ordning på båset. Allt står där det ska. Fint och prydligt i si så där en två minuter… Typ… Ja, man kan ju hoppas i alla fall att det får vara fint i två minuter…

Rent och fint

 
Mette är en av de två mammorna som kom in med alla kattungarna. Hon har varit jätte rädd. Gömt sig och fräst så fort hon såg någon av oss. Sedan helt plötsligt för några dagar sedan släppte det. Hon började komma fram när det var matdags och har sedan ganska snabbt blivit riktigt kelig. Nu var hon helt avslappnad när jag var inne och städade. En riktigt vacker dam.

Mette

 
Lotta kämpade på inne i katteriet för att hinna klart innan vi skulle öppna. Då helt plötsligt fick hon också “hjälp”. En bytta med skurvatten vältes ut av någon nyfiken typ och det genererade en massa extra jobb… Lite vatten blir så mycket när det hamnar på golvet… Men ett plus, det blev extra jätte rent 😉

Vattenpöl

 

Jag fick ett samtal på morgonen från damerna i Edsbro om att de lyckats fånga in tre av de fem kvarvarande kattungarna och undrade om de fick komma hit med dem, vilket de fick så klart.

Tre kattungar

 

De var ganska omskakade. Både av att ha blivit infångade och av transporten. Bristen på mänsklig kontakt gjorde ju inte det hela lättare för de små. De får pusta ut inne i karantän.

En liten mini Roland som tröstar sina rädda småsystrar.

Tre små

 

Stora salen kl 09.59

Stora salen

 

Stora salen kl. 10.01

Stora salen

 

Det var inte lika mycket folk här idag som det var i går, men det var ändå mycket folk 🙂 Vi hade alla att göra hela dagen.

Husse och matte till en av våra katter, Greger, kom förbi med ett stort glas med pantpengar precis som de gjorde i maj på öppet hus. Stort tack! 🙂

Pantpengar

 

Helt plötsligt på eftermiddagen dök det upp en reporter och en fotograf från NT. En riktigt rolig överraskning! Det blev en hel det foton tagna och jag fick berätta om våra hemlösa katter, vilket jag aldrig tröttnar på. Artikeln kommer att komma ut någon gång i veckan som kommer. Det kommer bli lite som en uppföljning av den artikeln de gjorde i juni om sommarkatter.

Intervju

 

Redovisning av dagen:

Loppisen drog in 4 903 kr
Fika såldes för 2 491 kr
Nere på katthemmet fick vi in donationer
plus försäljningen av Lottas fina grytlappar för 2 214 kr
Pantpengar för 748 kr
Totalt fick vi in 10 356 kr

Totalt för helgen 40 832 kr = REKORD!!

Vi fick också en hel del mat och en klätterställning till katterna.

Vi fick en ny medlem och en fadder på plats, samt två som vill bli medlemmar.

Jag fick ytterligare en bokning på en stenkatt.

En dam lämnade in två stenar som jag kunde måla och sälja 🙂 Samt en hel del loppis saker. Det var många som hade med sig loppisgrejer samtidigt som de kom för att fynda på loppisen 🙂 Stort tack till er alla!

Två blivande stenkatter

 

Jag hade en visning efter vi stängt kl 15, som slutade med att Ellen fick ett nytt hem i Norrtälje. Det fanns en katt i hushållet redan. Ellen har varit på katthemmet i 47 dagar.

Mamma Kiara och Ellen

 

Stort tack till alla som bidragit till en toppen helg!

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670